Faápolási munkálatokat végeztek Leányfaluban

Pinterest LinkedIn Tumblr +

A napokban fejeződnek be a faápolási, valamint odúkezelési munkálatok Leányfaluban – írja a település a közösségi oldalán.

A fákon keletkezett odúk kezelése és esetenkénti fedése azért szükséges, mert az oda bejutó és pangó esővíz további korhadást, illetve rothadást idéz elő. A faápoló szakemberek a kezelés során a laza korhadt és rothadt részeket eltávolították és fagéllel kezelték. Ha az odú nem kerül fedésre, annak az alsó részét egy vékony fúrószárral megfúrták, hogy az esővíz szabadon távozhasson. A fedési munkálatok során speciális UV sugárzásnak ellenálló fóliát rögzítettek az odú bejárata köré, amit fagéllel kezeltek.

Húsvét előtt, az odúkezelés mellett mintegy száznegyven vadgesztenyefát injektált aknázómoly ellen Dr. Gutermuth Ádám Jenő növényorvos, faápolási szakmérnök és csapata a településen. A törzsinjektálás során 3,5 mm-es furaton keresztül juttatták a hatóanyagot a fatestbe, amit kezelés után sebzáró anyaggal zártak le. A kezelés az évi háromszori permetezés alternatívája, de a permetezéssel szemben a környezetet nem terheli a növényvédő szer és nem csak az alsóbb régiókba, hanem a teljes lombozatba eljut, valamint a vadgesztenye esetében két év teljes védettséget biztosít. A vállalkozó 2 év garanciát vállal a vadgesztenyelevélaknázómoly (Cameraria ohridella) kártétele ellen.

A település a további faápolási munkálatokra örömmel fogadja a felajánlásokat és támogatásokat. Az ezzel kapcsolatos részleteket ide kattintva olvashatják el.

Fotó, forrás: Leányfalu Facebook oldala

Megosztás.

A szerzőről

Hozzászólások lezárva.