Tehervagon fosztogatók: újabb elkövetőket kaptak el

Pinterest LinkedIn Tumblr +

A Ceglédi Járási Ügyészség indítványozta két személy letartóztatását, akik több társukkal rendszeresen és szervezetten fosztogattak vasútállomásokon veszteglő tehervonatokat. Korábban már több személyt is elszámoltattak, akik szintén jelen ügy elkövetőihez köthetők.

A megalapozott gyanú szerint a most elfogott két férfi is tevékenyen részt vett abban, hogy Budapesten a Ferencvárosi pályaudvar közelében forgalmi okokból várakozó tehervonatok egyes vagonjait feltörve, azokból különböző árucikkeket tulajdonítottak el társaikkal.

Legkevesebb negyven darab kerékpárt, több tíz doboz márkás ruházati terméket és sportszereket, több tíz hűtőszekrényt, több száz pár sportcipőt, nagy mennyiségű mosómosogató- fertőtlenítő- és tisztasági szereket, hatvan darab autógumit, két raklapnyi nyomtatóalkatrészt zsákmányoltak a fenti módszerrel.

A mintegy kétéves időszakban az elkövetői kör a cselekményekkel több, mint tízmillió forinthoz jutott. A ceglédi rendőrök eredményes felderítése nyomán most elfogott további két elkövetőt többrendbeli, üzletszerűen és bűnszövetségben elkövetett lopás bűntettével gyanúsították meg.

A Ceglédi Járási Ügyészség az eljárási jelenlétük biztosítása és a bizonyítás meghiúsításának valamint a bűnismétlés veszélye miatt indítványozta a két férfi letartóztatásának elrendelését.

(Forrás: Pest Megyei Főügyészség)

Megosztás.

A szerzőről

Hozzászólások lezárva.