Újra lehet kölcsönözni a Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtárból

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Április 9-től átmeneti feltételekkel újraindítja a kölcsönzési szolgáltatásokat a Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár. Az intézmény tájékoztatása szerint a csomagokat délelőttönként 9-11, illetve délutánonként 16-18 óra között lehet átvenni.

A kölcsönzés, olvasóknál lévő könyvek meghosszabbítása, visszahozatala kapcsán közölték: továbbra is fogadják a kolcsonzes@pmk.hu email címen, illetve a +36-26-310-222/109 telefonszámon leadott könyv, CD és DVD rendeléseket. A kötetek kereséséhez a könyvtár katalógusa nyújt segítséget, melyet itt lehet elérni, emellett a felnőtt és a gyermek könyvújdonságokról is folyamatosan hírt adnak.

Az előre összekészített dokumentumokat a könyvtár főbejárata előtt adják át olvasóiknak. A csomagok átvételére hétfőn, kedden, csütörtökön és pénteken délelőtt 9-11 óra, valamint délután 16-18 óra között van lehetőség. Ezekben az idősávokban tudják átvenni a visszahozott dokumentumokat is.

Arra kérik az olvasókat, hogy – bár szabad téren zajlik az átadás-átvétel – csak egészségesen vegyék igénybe ezeket a szolgáltatásokat. Felhívták a figyelmet arra is, hogy a lakosok meghosszabbíthatják kölcsönzéseiket, a fenti e-mailen, telefonon vagy honlapunkon regisztrálva.

A rendkívüli helyzet fennállása alatt kedvezőbb feltételek mellett van lehetőség a kölcsönzésre. Könyvből 6 helyett 8 darabot lehet 1 hónapos időtartamra birtokba venni; CD-ből és DVD-ből 4-4 darabot a korábbi 1 hét helyett 1 hónapra lehet kölcsönözni ezúttal ingyenesen. Ebben az időszakban nem számolnak fel késedelmi díjat sem.

Új szolgáltatásukat, a könyvtárfutárt is igénybe vehetik az érdeklődők. Havonta egyszer házhoz szállítást kérhetnek idős, 70 év feletti vagy mozgásukban korlátozott olvasók is.

A könyvtárosok sajnos helyben nem tudják megtartani a rendezvényeiket, de ezekről a szolgáltatásokról sem szeretnének teljesen lemondani, így amit lehet, azt átmentenek az online térbe.

(Forrás: Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár Szentendre)

Megosztás.

A szerzőről

Hozzászólások lezárva.