Költészet napja: lírai versek lepik el Szentendrét

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Remek szentendrei kezdeményezésről számolt be a Csodálatos Magyarország: a portál megírta, hogy április 11-én, a költészet napján milyen kulturális élményekkel gazdagodhatunk a városban: 61 versmegállót hoztak létre, ahol különböző költeményeket olvashatunk el.

A Szentendrei Kulturális Központ A költő te magad légy! – “szabad-ötletek jegyzéke” című felhívására több remek vers is beérkezett, melyeket közintézményeknél, belvárosi kirakatoknál, buszmegállóknál helyeztek ki. Az állomásokat a Verstérképpel kereshetjük fel. Egyébként a felhívásra olyanok jelentkeztek, akik nem csak szívesen olvasnak, de gyakran tollat is ragadnak, hogy papírra vessék gondolataikat.

A portál megírta, hogy a március elején közzétett felhívás célja egyrészt az volt, hogy a költészet napját méltó módon ünnepeljék meg, másrészt ezzel a remek ötlettel szeretnék egy kicsit kiszakítani a lakosságot a szürke, szorongással teli hétköznapokból.

Ha tehát valaki a hétvégén Szentendrére tart, ne csak a Duna partján sétáljon, hanem fedezze fel a verseket. Ha gondoljátok, írjátok meg nekünk melyik tetszett a legjobban.

(Forrás: Csodálatos Magyarország)

(Borírtókép: Wikipédia)

Megosztás.

A szerzőről

Hozzászólások lezárva.