Dr. Dragon Pálra emlékeznek Szentendrén

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Megemlékezést tart az önkormányzat dr. Dragon Pálról, a város 11 éve elhunyt, közmegbecsüléssel övezett közéleti személyiségéről halála évfordulóján – közölte a szentendrei önkormányzat a település hivatalos oldalán. Tisztelőit arra kérik, hogy április 18-án vasárnap helyezzenek el egy-egy szál virágot vagy mécsest a róla elnevezett téren.

Dr. Dragon Pál 1945. február 1-jén született Csongrádon. Bár való igaz, hogy 1962-ben esztergályos szakképesítést szerzett, mégis újságíróként, ügyvédként és politikusként vált ismertté. 1988-ban tagja lett az akkor még mozgalomként létező, később párttá szerveződött Magyar Demokrata Fórumba. 1990-ben a Független Kisgazdapárt listájáról jutott be a parlamentbe, majd két évvel később Torgyán József nyomására kizárták a pártból.

1996-ban aztán belépett az MDF-be: egyre fontosabb szerepet töltött be a jobboldali párt életében, majd 2008-tól ő volt az MDF Pest megyei szervezetének elnöke. 2009-ben Boross Péter korábbi miniszterelnök megüresedett helyére őt delegálta a párt, így 2009. február 14-től újra országgyűlési képviselő lett.

A 2010-es magyarországi országgyűlési választáson is indult a Pest megyei 11. számú választókerületben, azonban két nappal a választások előtt több egymást követő infarktus miatt életveszélyes állapotban került és kórházba szállították. Nyolc nappal később, 2010. április 17-én éjjel távozott az élők sorából.

A szentendrei önkormányzat tájékoztatása szerint tavaly, vagyis a halálának tizedik évfordulóján kezdeményezték, hogy köztér viselje a város egykori önkormányzati képviselőjének, Szentendre és térsége országgyűlési képviselőjének a nevét. A városvezetés közölte: a szükséges földhivatali ügyintézés mostanra tette lehetővé, hogy megvalósuljon a kezdeményezés, míg a tér elnevezéséről szóló testületi előterjesztésről Fülöp Zsolt polgármester a képviselőkkel történt egyeztetés után döntött.

A szűk körű megemlékezés a Barackos úti játszótérnél és buszfordulónál lesz, ahol teret neveztek el a posztumusz Pro Urbe emlékéremmel elismert politikusról. A nyilvános eseményt később, a járványhelyzet lezárultával rendezi meg a város.

(Forrás: szentendre.hu/Wikipédia)

Megosztás.

A szerzőről

Hozzászólások lezárva.