Rasszista bekiabálások, „banánozás” a Pest megyei harmadosztályú rangadón

Pinterest LinkedIn Tumblr +

1:6-ra győzte le idegenben a bajnoki címre hajtó Perbál SC a Pilisszentiváni SE csapatát, ugyanakkor nem a gólparádéról marad emlékezetes a Pest megyei harmadosztályban lejátszott találkozó. A hazaiak egyik játékosa és a szurkolók is rasszista kijelentésekkel illették a vendégek brazil labdarúgóját.

A pikáns hangulatú találkozóról a Perbál SC a közösségi oldalán számolt be. Megírták, hogy a körülmények méltatlanok voltak, a pálya inkább egy harckocsi lőtérre hasonlított, a játékosoknak pedig jéghideg vízben kellett tusolniuk. Ennek ellenére jól játszottak, gyakorlatilag leradírozták a játéktérről a pilisszentivániakat, csak hogy a sikert beárnyékolta egy momentum.

Történt ugyanis, hogy Leandro Silva Lopez, a Perbál 36 esztendős brazil kiválósága és a hazai csatár között igazi vérbeli párharc alakulhatott volna ki, miközben a hazai játékos ocsmány és durva szólamokkal illette a Leandro-t. Ez még nem minden, ugyanis a néhány, a kerítésen kívülről szurkoló hazai huligán is beszállt a szövegelésbe és banánozással adták tudtára, hogy nem látják szívesen Pilisszentivánon a brazil fiút.

„Mindenki szégyellje magát, aki szentiváni részről “segédkezett” ebben a gyalázatban! A körülmények ellenére kifejezzük tiszteletünket a hazai edző felé, aki megunta játékosa ámokfutását és az első félidő 44. percében lecserélte a magából teljesen kivetkőző csatárát. A szünetben Bayer Bence és Kutai Dani kérdezett rá a vezetőbíróra, hogy miért asszisztál a spori ehhez a rasszista ocsmánysághoz. Megnyugtató válasz nem érkezett…” – kommentálta az eseményeket a perbáli klub.

Ez az incidens azért is érdekes, mert a Sao Paulo-ban született Leandro Silva Lopez öt éve él hazánkban, másfél éve játszik Perbálon. Egyesülete egy igazi kultúrembernek, szerény és alázatos személyiségnek ismeri, aki szorgalmasan jár az edzésekre. Minden bizonyára remélhetjük, hogy nem a mostani eset miatt fogja szögre akasztani a cipőjét.

A Facebook poszt alatt persze a hazaiakat védő kommentelők is megjelentek, akik minősíthetetlen stílusban bizonygatják, hogy a brazil labdarúgó kezdte előbb a sértegetést. Amennyiben az Magyar Labdarúgó Szövetség megvizsgálja az esetet, úgy beszámolunk róla.

(Forrás és kép: Perbál SC Facebook oldala)

Megosztás.

A szerzőről

Hozzászólások lezárva.