Vitályos Eszter: Tegyünk együtt még ma a környezetünk védelméért!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

„Egy nap a holnapért – ma van a Föld napja. Ma már mindenki tapasztalhatja, hogy a Földünk súlyos környezeti problémákkal küzd.” – jelentette ki április 22-én közösségi oldalán Vitályos Eszter, a Pest megyei 3. számú választókerületének elnöke.

Az  Emberi Erőforrások Minisztérium Európai Uniós Fejlesztésekért Felelős Államtitkárságának  államtitkára a Föld napi bejegyzésében azt írta, hogy egy kis odafigyelés viszont sokat segíthet, a járványhelyzet alatt is tehetünk a fenntarthatóságért és a bolygó természeti értékeinek megóvásáért.

Egyesek a gumiabroncsokat is kiteszik a természetbe

„Gondolkodjunk globálisan, cselekedjünk lokálisan. Ültessünk fákat, virágokat, vásároljunk tudatosabban, használjunk minél kevesebb műanyagot vagy használjuk a Hulladékradar applikációt!” – tette hozzá a politikus.

Vitályos Eszter szerint az egyre népszerűbb applikációval a Magyarország területén illegálisan elhelyezett hulladékra vonatkozó adatokat lehet bejelenteni. A rövid regisztrációt követően egyszerűen lehet jelezni, hogy hol bukkantunk szemétkupacra, így az illegális hulladékot az illetékes hatóság gyorsabban és hatékonyabban tudja eltávolítani.

Vitályos Eszter bejelenti a telefonos alkalmazáson keresztül az illegálisan elhelyezett hulladékot

„Mi nem csak beszélünk, hanem teszünk is a természetvédelemért, ezért a Kormány április végéig meghosszabbította a Tisztítsuk meg az országot! program első szakaszát. Ennek keretében az elmúlt hónapokban több mint 25 ezer tonna hulladék került felszámolásra a HulladékRadar applikáción érkezett bejelentések alapján.” – mondta a választókerületi elnök.

Véleménye szerint a koronavírus miatt ugyan megváltoztak a mindennapjaink, de továbbra is közös érdekünk és felelősségünk – nem csak ezen a napon –a Földünk védelme és megóvása!

Az illegális hulladék változatos összetételű lehet

(Forrás és képek: Vitályos Eszter közösségi oldala)

Megosztás.

A szerzőről

Hozzászólások lezárva.