Ének- és harmonikaszóval ébresztették Pilisszántó lakóit

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Május elsején, szombaton nótás ébresztővel csalták utcára azokat, akik még fontosnak tartják a régi hagyományokat. A lakosok itallal és egy kis harapnivalóval is meglepték a dalárda tagjait – számolt be a jeles eseményről a pilisszántói önkormányzat.

Tájékoztatásuk szerint Dubiczki Imre reggel 7 órakor felültette a szekerére a nótáskedvű lakosokat, a harmonikaszóval kísért dalokkal vidámmá varázsolták a pilisszántóiak majálisát. Voltak, akik szintén dalra fakadtak, mások táncra perdültek, így a kezdeményezés nagy sikert aratott. Vita nélkül azt mondhatjuk, a legszebb pillanat az volt, amikor elhangzott a Pilisi himnusz.

Pilisszántóhoz hasonlóan több település is büszke a lelkes, a tradíciókat fontosnak tartó közösségére. Ezek a civil csoportosulások rendre bizonyítják, hogy a nyomasztó járványhelyzet alatt rendkívül sokat számítanak az egyesek szemében jelentéktelennek, csekélynek tűnő gesztusok. Immár második éve nem gyűlhettek össze tömegek, nem majálisozhattak együtt, de a szombati zenés ébresztővel egy kicsit visszaadták mindazt, amit a pandémia elvett tőlünk.

(Szöveg és kép: Pilisszánkó Község Önkormányzata)

Megosztás.

A szerzőről

Hozzászólások lezárva.