Akár Szentendrén is épülhet az ország következő okoszebrája

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Hol épüljön meg Magyarország következő SafeCross® okoszebrája? Most az olvasók dönthetik el, hogy a listán szereplő helyszínek közül hol építsék át a kijelölt gyalogos-átkelőhelyet. Jó hír, hogy a voksok alakulásának eredményeként akár Szentendrén is épülhet okoszebra.

Magyarországon naponta három gázolás történik a kijelölt gyalogátkelőhelyeken – olvasható az orszagzebraja.solarway.hu oldalon. Hazánkban többfelé próbálkoznak különböző módon csökkenteni az ilyen jellegű balesetek számát: a Komárom-Esztergom megyében található Dorogon háromdimenziós zebrát festettek fel, másutt pedig figyelemfelhívó szimbólumokkal látták el a zebra két oldalát.

A Pearl Enterprises Kft. saját fejlesztésű rendszere, a SafeCross®️ okoszebra is éppen ezt a célt szolgálja. A cég statisztikái szerint az autóvezetők szívesebben állnak meg ott, ahol már „okosított” átkelőhely várja őket.

A rendszer lényege, hogy mozgásirány érzékelő szenzorokkal, kamerákkal és útburkolatba helyezett aktív LED prizmákkal biztosítják a zebrát. A fényforrások csak akkor villannak fel, hogy a járókelő közelít az átkelőhöz, vagy éppen áthalad rajta.

A Pearl Enterprises Kft. és a Generali alapítványa közösen tesz a gyalogosok és kerékpárosok védelméért, ezért elindítottak egy szavazást, melyen arra voksolhatunk, hogy hol legyen az ország következő okoszebrája. A beérkezett szavazatok alapján közzétettek egy listát, melyen többek között gödi, pilisvörösvári és váci helyszín is szerepel, de leadhatjuk a szavazatunkat arra is, hogy Szentendrén, a 11-es főúton a rendőrségnél és a Papszigetnél lévő Spar üzlet előtti zebra épüljön át biztonságosabbá.

Szavazni itt lehet.

(Forrás: orszagzebraja.solarway.hu/)

Megosztás.

A szerzőről

Hozzászólások lezárva.