Templomok újulnak meg a Dunakanyarban

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Pest megye dunakanyari részén is megújulnak templomok, így kormányzati támogatásból Vác, Szob, Kismaros, Nagymaros és Verőce vallási építményeit is korszerűsítik – jelentette be május 3-án, a szobi Szent László-templom előtt Rétvári Bence, az Emmi parlamenti államtitkára.

A helyszínen Soltész Miklós a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára többek között arról beszélt, hogy a kormány még húsvét előtt döntött arról, hogy a templomfelújítási program keretében 26 milliárd forintot fordítanak 1400 anyaországi és 400 külhoni épület felújítására. Pest megye 4-es számú választókerületébe – melynek Rétvári Bence az országgyűlési képviselője – 213 millió forintos kormányzati támogatás jut, ebből 8 katolikus, 5 református, 2 evangélikus templom, valamint 1 zsidó felekezeti imaház fog megújulni.

Rétvári Bence megjegyezte, hogy a mind 16 nyertes pályázat egy olyan helyszínhez kötődik, ahol élő közösség van. Így örömteli, hogy a korszerűsítés után jobb körülmények fogadják majd a híveket. A szobi templom kapcsán azt mondta, hogy jó látni a megújult főtéri homlokzatot és remélhetőleg a további külső falfelületeket is mihamarabb felújítják majd.

Megosztás.

A szerzőről

Hozzászólások lezárva.