Óvakodjunk a vaddisznóktól!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Pomázon az elmúlt napokban három vaddisznótámadás is történt – írja a budapestkornyeke.hu. A portál az eset kapcsán némi instrukcióval látta el az olvasókat, akik azt is megtudhatták, hogy hogyan viselkedjenek a „nagy találkozáskor.”

A közelmúltban Pomáz térségében több kutyát is megtámadtak vaddisznók. Ilyen esetben jellemzően mindig a póráz nélkül sétáltatott ebek járnak pórul, akik a kalandozás és felfedezés reményében az erdei „no go” zónákba is betévednek, ahol szembe találhatják magukat a vaddisznókkal és kismalacaikkal.

Mivel megijeszthetik a kicsiket, így az az anyuka könnyen támadással vesz revansot a hívatlan vendégeken: a portál többek között azt írja, hogy pomázi Facebook oldalak szerint az incidensek a Majdán-fennsíknál történtek.

Lassan már nem lepődünk meg azon sem, ha lakott területen kóricálnak a vadak. Nemrégiben Szentendrén egy vaddisznó támadott meg egy férfit, akit végül a kutyája védett meg az állattól. Mivel a találkozás igen kellemetlen kimenetellel végződhet, így fontos, hogy ha halljuk a vadakat, de még nem látjuk őket, akkor is zajt kell csapnunk, így biztosan nem futunk össze velük.

Ha viszont szemtől szemben állunk velük, akkor nem szabad a szemükbe nézni, mert ezzel felcsigázzuk őket. Sőt a futás sem hasznos, mivel könnyen utolérnek, így ha tehetjük, másszunk inkább fel egy fára. Ha kellőképpen felkészültek akarunk lenni, akkor vadriasztóval vagy gázspray-vel indulunk csak útnak a szabadba.

(Forrás: budapestkornyeke.hu)

Megosztás.

A szerzőről

Hozzászólások lezárva.