Vitályos Eszter: a mentők már több mint százharminc éve vigyáznak ránk

Pinterest LinkedIn Tumblr +

„Ma van a Mentők napja! Már több mint 130 éve vigyáznak ránk!” – írta május 10-én, hétfőn közösségi oldalán Vitályos Eszter, Pest megye 3. számú választókerületének elnöke. Posztjában köszönetet mondott azoknak, akik a biztonságunkért, illetve egészségünkért dolgoznak.

Az európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkár felidézte, hogy 1887. május 10-én Kresz Géza fővárosi orvos kezdeményezése nyomán alakult meg Budapesten az Önkéntes Mentőegyesület. A mentés ügye 1948-ig társadalmi, vagyis önkéntesek kezében volt, akkor viszont újabb mérföldkőhöz érkeztünk, ugyanis létrejött az Országos Mentőszolgálat (OMSZ), ezáltal pedig a mentés állami feladattá vált.

„Sajnos a Szentendrei mentőállomás egyike a legrosszabb állapotú épületeinknek, de jó hír, hogy a Magyar Kormánynál elsőbbséget élvez az Országos Mentőszolgálat fejlesztése.” – jelentette be Vitályos Eszter, majd hozzátette, hogy a mentőállomások felújítása és karbantartása országosan folyamatosan zajlik.

A politikus ismertette, hogy 2010 óta 107 jelentősebb mentőállomás felújítása valósult meg, de a hálózat felújítása jelenleg is folytatódik. Rámutatott, hogy a Kormány döntése alapján további 21 mentőállomás, köztük a szentendrei felújításának, építésének előkészületei is megkezdődtek.

„Ehhez azonban a szentendrei önkormányzat mielőbbi hozzájárulása és hathatós segítsége szükséges. Ugyanis vagy biztosítania kell egy olyan telket, ahol az új mentőállomás megépítése kivitelezhető vagy a szentendrei Helyi Építési Szabályzat módosítása szükséges, mivel a jelenlegi mentőállomás beépítési koncepciója meghaladja az övezetre előírt maximális beépítettség mértékét. Reméljük, hogy mindez belátható időn belül megtörténik a szentendreiek régóta várt örömére, hiszen ezt követően már nem lesz akadálya annak, hogy a közeljövőben egy új, modern, minden igényt kielégítő mentőállomás várja majd a Bajtársakat nap, mint nap.” – tette hozzá az államtitkár.

(Forrás és kép: Vitályos Eszter közösségi oldala)

Megosztás.

A szerzőről

Hozzászólások lezárva.