Fejlesztik a közlekedést Budakalászon és Leányfaluban

Pinterest LinkedIn Tumblr +

A kormány arról döntött, hogy mind a gyalogos, mind a kerékpáros, mind pedig az autós forgalom számára jelentős fejlesztési forrásokat biztosít. Ennek értelmében Budakalászon 55 millió forintból, Leányfaluban pedig 375 millió forint értékben végeznek közlekedésfejlesztést – mondta el közösségi oldalán videóüzenet formájában Vitályos Eszter, Pest megye 3. számú választókerületének elnöke.

Budakalászon a Lenfonógyár HÉV megálló és a Country Tanya körforgalom közötti szakaszon járdaépítés valósul meg. A HÉV megállókba és környékükre kilenc darab új térfigyelőkamerát helyeznek ki. 32 db új biciklipár-támaszt helyeznek el a városban. A Ciklámen utca és a Kalász Suli Általános iskola szakaszán pedig kerékpáros-barát forgalomtechnikai beavatkozás valósul meg. Mindemellett megújul a közvilágítás is.

Leányfaluban kerékpáros-barát gyalogátkelő-helyeket újítanak fel és alakítanak ki, ezen útszakaszok mentén pedig a buszmegállók megállóhelyeit is felújítják. Mindemellett a Határ csárdától a Seres utcáig a teljes kerékpáros útvonal megújul és elválasztásra kerül a gyalogos forgalomtól.

Fotó, forrás: Vitályos Eszter Facebook oldala

Megosztás.

A szerzőről

Hozzászólások lezárva.