Elgazosodik Szentendre?

Pinterest LinkedIn Tumblr +

„Hova lett a mindig szép virágos városunk?” – aggódva tette fel a kérdést egyik olvasónk, Szentendre közterületének elgazosodása miatt. Az önkormányzat már papíron szembe szállt a gyomokkal, de mikor lesz látszata?

A napokban osztottunk meg egy bejegyzést a Szendre365 Facebook oldalán egy csodálatos fotóval, melynek a következő címet adtuk: „Szentendre közterületein elbűvölő virágok tündökölnek!”. Sajnos a lakosság részéről a támogató kommentek mellett több fotó és negatív reakció is érkezett, mint például „Inkább elbűvölő méretű gaz. A teljes Püspökmajori lakótelep így néz ki!”, vagy éppenséggel „Hol lett fotózva ez a maroknyi szép virág? Nem csak a fotó kedvéért lett ültetve? Mert egész Szentendre egy nagy dzsindzsás. Mindenhol térdig érő a gaz. Hova lett a mindig szép virágos varosunk?”

Sajnos azóta sem oldott meg a probléma, sőt annyira elharapózni látszik, hogy már a Járókelő portálon is sorra érkeznek a bejelentések. „A Bükkös patak mindkét partján, a 11-es főút és a Mókus híd utáni ligeterdő elejéig sok helyen és egyre nagyobb területen agresszíven növekszik már a japán keserűfű. A növény rendkívül életerős, és kiszorít minden más őshonos növényt. Sürgősen szükség van a japán keserűfű kaszálására. Egyes helyeken a növény a bokrok között telepedett meg, ott kézzel kell eltávolítani. A csatolt képek nyolc nappal ezelőtt készültek, azóta a növény mérete és kiterjedtsége jelentősen növekedett. Sürgős intézkedésre van szükség, kérem egyeztetni a mielőbbi kaszálást a város főkertészével. A térképen bejelölt hely az egész fertőzött terület legkritikusabb része.” – írta az egyik elégedetlen lakos.

Erre a bejegyzésre az önkormányzat már válaszolt is. Papíron – vagy éppenséggel a számítógép előtt – már felvették a harcot a keserűfűvel, hiszen a következőt írták: „első körben gyomirtást fogunk végezni, ez után lesz lekaszálva, mert egyszerű kaszálással sajnos nem szorítható vissza a növény terjedése, sőt még jobban szaporodik is.”.

Bizakodva várjuk a fejleményeket! Bízunk benne, hogy a település vezetése fel tudja venni a kesztyűt a gyomok ellen! A japán keserűfű ellen több településen is ádáz küzdelmet vívnak, de megéri a fáradozás, hiszen a Szentendrére látogató kirándulók és a lakosok is jobban szeretik a rendezett városképet. 

Fotók: Facebook / jarokelo.hu

Megosztás.

A szerzőről

Hozzászólások lezárva.