Hamarabb megérkeznek hazánkba az Aliexpressen rendelt áruk

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Az eddiginél lényegesen gyorsabban érkezhetnek meg az Aliexpressen rendelt áruk – írja a Media1.hu információra hivatkozva a Portfolio. Mindez annak köszönhető, hogy elindul a Cainiao vállalat teherszállító járata, mely Kína és Magyarország között szállítja a termékeket.

A Cainiao és az Alibaba Group, az AliExpress tulajdonosa közölte, hogy a Budapest Airport és Zhengzhou (Kína) között most létrejövő légi útvonalon a rendszeres teherszállítással sokkal hamarabb teljesülhetnek a rendelések. Vagyis ennek köszönhetően az eddigi, akár 2-3 hónaposra nyúlt szállítási idő mindössze 10 napra (!) csökken Kelet-Európában.

A fejlesztés oka, hogy az Alibabánál arra számítanak, hogy a Kína és Kelet-Európa közötti határokon átnyúló e-kereskedelem volumene 2021 végéig 30 százalékkal fog növekedni. A repülőgépes szállítással napi 17 tonna árut képesek Magyarországra szállítani. Szállítanak divattermékeket, háztartási eszközöket és egyéb elektronikai kiegészítőket is.

Kína és 17 közép- és kelet-európai ország közötti kereskedelem volumene az idei első negyedévben elérte a 30,13 milliárd dollárt, ami 50,2 százalékos éves növekedést jelent. Szintén érdekes, hogy a Cainiao a helyi vámhivatallal és logisztikai partnerekkel együtt kifejlesztett egy digitalizált vámkezelő rendszert, amelyen keresztül a vámügyintézés már a repülőgép leszállása előtt elindítható. Az új rendszer az eddigi 1-2 napos offline vámkezelési időt átlagosan 6 órára csökkenti.

A repülőgépes teherszállításnak és a digitális vámkezelésnek köszönhetően a kelet-európai rendelések kiszállítási ideje 20 százalékkal csökken, míg a szállítási költségek 5 százalékkal lesznek alacsonyabbak.

(Forrás: portfolio.hu/media1.hu)

Megosztás.

A szerzőről

Hozzászólások lezárva.