Szilágyi Viktória különdíjat nyert a tortakészítő versenyen

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Szilágyi Viktória sikerrel debütált első versenyén, hiszen Suga Paulina receptje alapján elkészített Plaza tortájával különdíjas lett. A pomázi származású versenyzővel motivációjáról, a megmérettetésről és a verseny alatti élményeiről is beszélgettünk.

Kérlek mesélj egy kicsit a versenyről! Mi volt a feladat, illetve milyen recept alapján kellett megsütni a tortát?

– Internetes platformon találkoztam egy bejegyzéssel, ahol egy versenyző közönség szavazatokat gyűjtött, a link címe pedig az volt, hogy „ Süsd meg te is a Pláza tortáját!”. A cím azonnal felkeltette az érdeklődésemet és utána olvastam a játékszabályzatnak, valamint annak, hogy mit is kell pontosan csinálni. A feladat az volt, hogy süssük meg a Pláza tortáját Suga Paulina receptje alapján. A torta egy pisztáciás alapú, citrusos túrótorta volt málnavelővel. Pontos leírást kaptunk, hogy hogyan készítsük el a tortát, egyedül a díszítés volt ránk bízva, természetesen ugyan azokkal a díszítő elemekkel.

Mi motivált, miért jelentkeztél?

– Gyerekkorom óta sütögetek otthon a szeretteimnek, akik mindig nagy elismerést nyújtottak felém a torta kóstolása után. Úgy gondoltam a cikk láttán, hogy megmérettetem magam egy versenyen, illetve egy új receptnek lehetek a birtokosa. A másik ok pedig az volt, hogy pont az előtte lévő pár napban szerettem volna rendelni magamnak egy robotgépet, mert eddig egy kis kézimixerrel dolgoztam. Végül úgy döntöttem, hogy nem rendelem meg, inkább sütök egy szuper tortát, hátha sikerül megnyernem a játékot, és ezzel együtt egy robotgépet.

Hogyan élted meg a tortasütést? Mi tetszett benne leginkább?

– Minden pillanatát nagyon élveztem a torta sütésnek, de talán a kedvencem a málnavelő elkészítése, illetve természetesen a díszítés volt. A díszítés kapcsán eleinte tanácstalan voltam, hiszen előttem pontosan 147 versenyző volt, így valami újat kellett kitalálnom. A legfontosabb eleme a tortámnak a díszítés egyik eleme volt, a virág. Mielőtt neki álltam volna az egész versenynek, már egy dologban biztos voltam, hogy szerepelni fog a tortámon. Számomra nagyon sokat jelent, hiszen a kistestvérem fájáról szedtem, aki már nincs közöttünk. Ott valahol úgy éreztem, hogy vele sikerülni fog!

Szilágyi Viktória különdíjas tortája

Mi alapján értékelték a tortákat?

– A tortákat jelen helyzet miatt csak esztétikailag tudták értékelni. Egy cukrász, illetve a zsűri a közel 600 versenyző közül, kiválasztotta a legszebb 10 tortát, majd az első hármat egy gép sorsolta ki véletlenszerűen. A negyedik robotgépet pedig az nyeri meg, aki a legtöbb közönség szavazatot kapja.

Végül közönségdíjas lettél. Számítottál erre a sikerre? Hogyan élted meg ezt a sikert? Azt lehet tudni, hogy hány szavazatot kaptál?

– Amikor feltöltöttem a tortám, akkor láttam, hogy az akkori első helyezettnek közel 4000 szavazata van. Ekkor egy kicsit elbizonytalanodtam, el se tudtam volna képzelni, hogy nekem ennyi szavazat össze jöhet. Aztán jöttek a szeretteim, a család, a barátok, akik elkezdtek engem bátorítani, ötleteket adni, hogy osszam meg cukrász csoportokban, ahol majd szavazni fognak a tortámra. Nagyon nagy adrenalin volt ez a verseny, ami számomra 18 napig tartott. Voltam első, majd visszaestem a második helyre, majd végül ismét első helyre kerültem és ezt a verseny végéig szép nagy fölénnyel tartani tudtam. Összesen 17135 szavazatot kapott a tortám. Iszonyatosan boldog voltam, amikor láttam, hogy megnyertem a közönség díjat, több nap kellett mire igazán fel tudtam dolgozni azt, hogy sikerült.

Tervezed, hogy a jövőben is részt veszel hasonló versenyeken?

– Egyelőre nem tervezek részt venni több versenyen, de nincs kizárva, hogy megint kedvet kapok egy ilyen cikk láttán és neki állok ismét versenyezni. Ez a megmérettetés nagyon sokat adott számomra. Nagyon jó érzés volt az, hogy több ezer ismeretlen ember szurkol nekem, izgulnak, kampányolnak, valamint sokan privátban is érdeklődtek, hogy hogy áll a verseny. Nagyon sok jó embert ismertem meg a verseny során, és jó volt látni, hogy mekkora összetartás van bennük!

A verseny és a díjazott torták itt érhetők el.

(Képek: helloblog.hu/Szilágyi Viktória)

Megosztás.

A szerzőről

Hozzászólások lezárva.