Szentendrén is újra fizetőssé válik a parkolás

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Május 24-én véget ér egy korszak, jövő hétfőn parkolhatunk utoljára ingyen hazánkban, másnaptól a fizetős övezetekben újra meg kell váltani a parkolójegyeket. A szentendrei önkormányzat tájékoztatása szerint a városban is visszaáll a korábban alkalmazott parkolási rend.

Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter a május 20-i Kormányinfón jelentette be, hogy május 25-től újra díjkötelessé válik a parkolás azokon a helyszíneken, ahol korábban is csak fizetés ellenében várakozhattunk. A kormány még 2020 áprilisában, az első járványhullám idején döntött úgy, hogy országszerte ingyenessé teszik a parkolást, majd novembertől a második – és a harmadik – hullám alatt szintén nem kellett elővennünk a pénztárcánkat akkor, ha egy automatával felszerelt övezetben álltunk meg.

Mivel az ingyenes időszak napokon belül véget ér, így egyes települések, köztük Szentendre önkormányzata is bejelentette, hogy mi várható május 25-től. Tájékoztatásuk szerint a városban is visszaáll a korábbi parkolási rend, ennek értelmében a szentendrei fizetős parkolókban díjfizetés után lehet majd csak várakozni.

Szentendrén hétfőtől vasárnapig, vagyis a hét minden napján, sőt még ünnepnapokon is 9-20 óra között fizetni kell a parkolásért. A Városi Szolgáltató NZrt. (VSZ) arra kér mindenkit, hogy figyeljék az automatákra kihelyezett tájékoztató táblákat.

Korábban az önkormányzat jóvoltából a gépjárműadó megfizetése alapján a szentendreiek az I-es és II-es parkolási zónában díjmentesen és korlátlanul várakozhattak gépjárműveikkel. A gépjárműadó befizetése és annak nyilvántartása 2021-től a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz (NAV) tartozik, így újra kellett tervezniük a szentendrei kedvezményrendszert, melyről bővebb tájékoztató itt érhető el.

(Forrás: szentendre.hu)

(Illusztráció: Pexels)

Megosztás.

A szerzőről

Hozzászólások lezárva.