Spar bevásárlójárat indul Szentendrén

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Május 26-tól, azaz szerdától heti háromszor bevásárló minibuszjárat indul a Rózsakert melletti parkolóból az Intersparhoz – közölte a szentendrei önkormányzat a város hivatalos oldalán. A szolgáltatást ingyenesen lehet igénybe venni.

Mint arról lapunk is beszámolt, április 7-én este kigyulladt a Dunakanyar körúton található Spar áruház. Az üzlet megsemmisülésével sokan nehéz helyzetbe kerültek, ugyanis a környéken élők szívesen jártak oda vásárolni, mivel viszonylag könnyen, gyorsan és egyszerűen juthattak hozzá a kívánt termékekhez. Most pedig nagyobb távot kell megtenniük azért, hogy megszerezzék a szükséges árukat.

A városvezetés nemrégiben közölte, hogy az önkormányzat és a rózsakerti közös képviselő, Öreg Sándor kezdeményezésére indult el a buszjárat szervezése. A megoldás végül egy helyi érdekeltségű vállalat segítségével született meg. A szentendrei Ford Közép- és Kelet Európai Értékesítő Kft. a társadalmi szerepvállalás jegyében és a lakosság érdekében két kisbuszt ajánlott fel erre a célra.

A menetrenddel kapcsolatban tudni kell, hogy hétfőn, szerdán és pénteken 11 órakor a Rózsakert melletti parkolóból indul el a huszonegy férőhelyes jármű. A busz 12 óra 30 perckor indul vissza az Interspartól, így kicsivel több, mint egy órájuk van a lakosoknak arra, hogy megvásárolják a szükséges árukat.

Az önkormányzat arra is felhívja a figyelmet, hogy a buszon viselni kell a maszkot, ha pedig nincsenek sokan, akkor meg kell tartani egymástól a megfelelő távolságot.

„A Ford a felelősségvállalási nyilatkozat aláírását is kéri az utasoktól. Ennek egyik példányát a buszjáratot rendszeresen igénybe vevők tartsák maguknál, de az utasok kérhetik, hogy a Ford készíttessen számukra laminált kártyát. Az igényektől függően alakul majd a járatsűrűség.” – tette hozzá a városvezetés.

(Forrás: szentendre.hu)

(Borítókép: illusztráció)

 

Megosztás.

A szerzőről

Hozzászólások lezárva.