Vitályos Eszter: Pest megye előtt megnyitottuk az utat

Pinterest LinkedIn Tumblr +

„Pest megye önálló régióvá vált, a megyei emberek, vállalkozások, önkormányzatok, egyházi és civil szervezetek számára is megnyílhatnak az uniós pályázati lehetőségek.” – közölte közösségi oldalán Vitályos Eszter.

Pest megye 3. számú választókerületének elnöke szerint ez abból a szempontból is történelmi sikernek számít, mert a Budapesthez képest kevésbé fejlettnek számító Pest megyére is jóval kedvezőbb európai uniós feltételek lesznek érvényesek a 2021-2027-es időszakban. Emellett pedig az is fontos, hogy az itt található helységek, szervezetek, vállalkozások a korábbiakkal ellentétben több forráshoz juthatnak.

„Pest megyében 187 településen 18 járásban több mint 1,3 millió ember él. Magyarország területének mintegy 7 százalékát foglalja el, s népességének körülbelül 12 százalékának ad otthont a megye” – tért ki a megyére Vitályos Eszter.

Az európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkár emellett közölte azt is, hogy Pest megyében a regisztrált vállalkozások száma több mint 230 ezer, ez az országos szint 12,8 százaléka. A nonprofit szervezetek tekintetében is jól állunk, mivel több 6300 működik itt, ez egyébként az összes magyarországi nonprofit szervezet 10 százaléka.

Sok sikert és eredményes pályázást kívánunk mindenkinek! Dolgozzunk együtt Pest megye fejlődéséért.

(Forrás és borítókép: Vitályos Eszter közösségi oldala)

Megosztás.

A szerzőről

Hozzászólások lezárva.