Pályázati pénzből és önkormányzati önerőből újulhat meg a pilisszántói Mali-ház

Pinterest LinkedIn Tumblr +

A különböző pályázatok révén összesen mintegy 2,38 millió forintot nyert Pilisszántó település a Mali-ház renoválására. Az önkormányzatnak a projektet némi önrésszel is meg kell támogatnia – olvasható a Pilisszántó Község Facebook oldalon.

Az önkormányzat közölte, hogy a Népi Építészeti Programban 1 millió forintnyi támogatást ítéltek meg számukra. Tájékoztatásuk szerint a Mali házak közül a parasztház, mint népi építészeti emlék tájház célú felújítási terveinek elkészítésére nyújtottak be pályázatot.

Minden projekt életében az első lépés, hogy elkészüljenek a kivitelezéshez szükséges dokumentumok, így érthető, ha egy önkormányzat mindent egy lapra téve dolgoztatja ki a terveket. Pilisszántón a támogatási összeg mellett további minimum másfélmillió önkormányzati forrás szükséges ahhoz, hogy elkészüljenek a szükséges tervek.

Szintén ugyanennek az épületnek a felújítására adtak be pályázatot a Szlovák Nemzetiségi Önkormányzattal közösen a Bethlen Gábor Alapítványhoz. A céljuk az, hogy felújítsák az ingatlan tetőszerkezetét: erre a feladatra összesen 1,385 millió forint támogatást kaptak.

Bár minden forintnak örülni kell, sajnos ez az összeg elmarad az előzetes árajánlattól, így az önkormányzatnak még legalább 1 millió forint saját forrást kell biztosítani a felújításra.

(Forrás és képek: Pilisszántó Község)

Megosztás.

A szerzőről

Hozzászólások lezárva.