Holnaptól fürödhetünk a szentendrei Postás strandon

Pinterest LinkedIn Tumblr +

A 2021-es szezonban június 15-től szeptember 30-ig természetes fürdőhelyként „üzemelhet” a Postás strand – írja az önkormányzat a település hivatalos oldalán. Mivel folyóról van szó, így bójákkal, táblákkal jelölik ki a fürdőhely határait.

Az önkormányzat közölte, hogy a Budapest Főváros Kormányhivatal (BPFKH) Népegészségügyi Főosztálya megadta az Aquapalace Kft., a Postás strand üzemeltetőjének kérelmére a működési engedélyt.

A feltételekről, hogy a fürdési idény június 15-én indul és szeptember 30-ig tart, maga a strand területe a 25/8. helyrajzi szám alatti „telek” és hozzá tartozó vízfelület. A vízminőséget ötször kell ellenőrizni: a szezon előtti mintavétel június 1-én volt, de június 15-én, július 12-én, augusztus 9-én és szeptember 6-án is lesz vizsgálat. Jó hír továbbá , hogy a mederfenéket szonárral fésülték át és kiderült, hogy a meder tiszta, fürdőhely kijelölésre alkalmas.

„A június 1-i vízminőségi vizsgálat eredménye szerint a Duna vízminősége a Postás strandnál fürdőzésre megfelelő. A fürdőhely vízi határait jelölő bóják és a mély víz tábla a nyitásig kikerül. A Városi Szolgáltató NZrt. takarítja és rendezi a területet, nyírják a füvet. A mozgáskorlátozottak, a babakocsival érkezők lejutását, a csónakok levitelét megkönnyítő lejárati palló meghosszabbítása a nyitásig megtörténik.” – tette hozzá az önkormányzat.

Nyakunkon az első hőhullám, így akik egy kis kellemes csobbanásra vágynak, azoknak érdemes felkeresni a közeljövőben a Postás Strandot!

(Forrás és kép: szentendre.hu)

Megosztás.

A szerzőről

Hozzászólások lezárva.