Vitályos Eszter is tagja lett a Gazdasági Élet Újraindításáért Felelős Operatív Törzsnek

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter vezetésével megalakult Gazdasági Élet Újraindításáért Felelős Operatív Törzs – olvasható Vitályos Eszter közösségi oldalán, aki prof. dr. Kásler Miklós emberi erőforrások miniszterének felkérésére szintén tagja lett a törzsnek.

„A következő hetek döntései arról szólnak, hogy Európa legsikeresebb oltási kampányával szerzett előnyünket hogyan váltsuk „aprópénzre” – jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter azt követően, hogy kedden Budapesten megalakult a gazdasági élet újraindításáért felelős operatív törzs.

„Ugyanis az idén el kell érnünk az 5,5 százalékos gazdasági növekedést, annak érdekében, hogy támogatást tudjunk adni a terhek jelentős részét viselő magyar családoknak a személyi jövedelemadójuk visszatérítésével” – közölte az MTI-hez eljuttatott videóüzenetében Szijjártó Péter. A politikus úgy vélekedett, hogy a sikeres oltási kampánnyal komoly versenyelőnyre tettünk szert, de a versenyt még nem nyertük meg.

Márpedig – folytatta – a járvány utáni új világgazdasági korban hatalmas vetélkedés indul meg az országok között a gyártási és szolgáltatási kapacitásokért, a tőkéért, a képzett munkaerőért, illetve verseny az adórendszerek között.

Hangsúlyozta: az eddigi sikereinket a gyors döntéseknek köszönhetjük és ezt az előnyünket most is szeretnénk kihasználni.

„Ebben a helyzetben a következő hetekben számos olyan javaslattal fog a kormányzat előállni, amelyek javítani kívánják a magyar vállalkozások működési környezetét és lehetővé teszik, hogy Magyarország az új világgazdasági korszak nyertesévé váljon” – sorolta.

„Minél több beruházás érkezzen Magyarországra, ezek a fejlesztések a magyar embereknek nyújtsanak megélhetést és folyamatosan növeljék a magyar gazdaság hozzáadott értékét és technológiai színvonalát” – mondta Szijjártó Péter.

Vitályos Eszter, európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkár az ülés kapcsán a közösségi oldalán megjegyezte: céljuk, hogy az ország elérje az 5,5 százalékos növekedést. Ha ez sikerül, akkor vissza tudják adni a gyermeket nevelő családoknak azt a jövedelemadót, amelyet 2021-ben befizettek.

„Ez óriási segítség lesz a Pilis-Dunakanyarban élő családok ezreinek is. Hajrá Magyarorszàg!” – tette hozzá Pest megye 3. számú választókerületének elnöke.

(Forrás: MTI/Vitályos Eszter közösségi oldala)

(Kép: Vitályos Eszter közösségi oldala)

Megosztás.

A szerzőről

Hozzászólások lezárva.