Rétvári Bence nyerte meg a parlamenti felszólalások versenyét

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Lezárult a tavaszi parlamenti ülési időszak, a Mandiner pedig kielemezte, hogy kik azok a politikusok, akik legaktívabbak a parlamentben. A versenyt Rétvári Bence nyerte, aki 149 alkalommal szólalt fel, dr. Völner Pál pedig 69 alkalommal kért szót – írja a Mandiner cikke nyomán a hidlap.hu.

A Mandiner cikkéből kiderül – mely a parlament honlapján található adatokra épül –, hogy egyes politikusok egyszer sem hallatták a hangjukat idén tavasszal, ezzel szemben Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára, száznál is több alkalommal fejtette ki gondolatait. Mindez nem véletlen, hiszen Dunakanyar térségének országgyűlési képviselőjeként szívügyének tekinti Pest megye északi részének és en bloc az országnak is a sorsát.

Szintén jó hír, hogy Esztergom térségének országgyűlési képviselője, dr. Völner Pál is helyet kapott a TOP 10-es listán: 69 felszólalásával a hatodik legaktívabb politikus volt tavasszal. Kijelenthetjük azt is, hogy nem csak az országházban, hanem választókerületében is fáradhatatlanul dolgozik, a nagyobb települések mellett gyakran meglátogatja a kisebb falvakat is és ott segít, ahol tud.

Baranya Róbert, a Mandineren megjelent cikk szerzője további érdekes statisztikákról is beszámolt. Időt tekintve Nacsa Lőrinc (KDNP) beszélt a legtöbbet idén tavasszal, felszólalásai összesen 8 óra 47 percet tettek ki. A képviselői mandátummal is rendelkező miniszterek versenyét Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter nyerte, aki negyven alkalommal kért szót és összesen több, mint egy órán keresztül fejtette ki gondolatait.

Rétvári Bence egy másik mutatóban szintén élen jár: a KDNP-s parlamenti államtitkár az előző választás óta, tehát 2018 májusa óta 892 alkalommal (!) szólalt fel, ez pedig azt jelenti, hogy több mint 48 órát beszélt. Sőt, Dunakanyar térségének országgyűlési képviselője az előző ciklust tekintve is a legtöbbször felszólaló politikusnak számít, összesen 1243 felszólalással.

Kijelenthetjük tehát, hogy Rétvári Bencét és dr. Völner Pált is méltán választották meg 2018-ban térségeik országgyűlési képviselőinek és lelkesen dolgoznak

A Mandiner eredeti cikke itt érhető el.

(Forrás: hidlap.hu/mandiner.hu)

(Borítókép: MTI/Bruzák Noémi)

Megosztás.

A szerzőről

Hozzászólások lezárva.