Másokat is megtanítana gitározni a tehetséges szentendrei zenész

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Akár zenészként, de oktatóként is sikeressé válna Nagy Gergő, aki szeretné továbbadni másoknak az eddig megszerzett tudását. A szentendrei gitárossal a megnyert tehetségkutatóról és természetesen jövőbeli terveiről is beszélgettünk.

Nagy Gergőt már nagyon korán érdekelni kezdte a (rock)zene. Háromévesen bátyja elvitte egy EDDA koncertre: nagyon tetszett az együttes kiállása és hihetetlen energia vette körül a zenészeket, nem véletlen hogy szinte ez az első maradandó emléke.

– Valahogy biztos ráhangolódtam, és innentől kezdve egyértelmű volt a körülöttem élőknek is, hogy ambícióim lesznek a zene iránt. Erre még rátett egy lapáttal az is, hogy mindkét bátyám jó ízléssel megáldott zenekedvelő, akik más-más stílusú zenéket kedveltek, hallgattak. Ezáltal az összes zenei műfaj elém tárult – mondta Nagy Gergő.

Ennek ellenére a szentendrei gitáros kezdetben a komolyzene világába kóstolt bele.

– Mindig is érdekeltek a különböző zenei műfajok, amit nyilván a hegedű nem tudott megadni a maga zárt műfajában, világában, ezért döntöttem úgy, hogy hangszert váltok. Hozzáteszem a mai napig hallgatok komoly zenét, a romantika korszaka a kedvencem; Liszt, Schubert, Mendelssohn, csak hogy párat említsek. A zenealkotásban is felhasználom az egyes motívumaikat. Nagyon inspirálóak számomra még mindig – tette hozzá.

Azért bátran kijelenthetjük, hogy az instrumentális rock és a metál sokkal nagyobb teret enged az önmegvalósításnak. Nagy Gergő úgy érzi, végül megtalálta az igazi stílusát, sőt próbálkozott rendes zenekar felállással is. Azonban rá kellett jönnie, hogy a zenekari lét nem az ő világa, illetve még nem találta meg a megfelelő partnereket maga mellé.

– Ha bárki úgy érzi, hogy el tud viselni egy egomán szólógitárost, az szóljon – élcelődött.

Nagy Gergő egyébként ambíciózus zenész hírében áll, elhivatottságát jól mutatja, hogy korábban szólózenész kategóriában megnyerte a Szentendrei Könnyűzenei Tehetségkutató Versenyt.

– Őszintén nem sok reményt fűztem ahhoz, hogy megnyerhetem. Körülöttem mindenki jazz vagy lágyabb műfajban indult, én meg egyedüli metálosként különcnek számítottam, de azért megpróbáltam és megnyertem a kategóriámat. Horányi Sándor zsűrielnök is megdicsért a végén, ami nem kis szó – idézte fel.

Nagy Gergő saját dalokat is ír, melyeket bárki meghallgathat a Youtube-on. Véleménye szerint ahogy az ember fejlődik és egyre jobban megismeri önmagát, úgy a zenész dalai is vele együtt fejlődnek.

– Igyekszem kerülni a közhelyes és visszatérő témákat, most is egy olyan kislemez koncepción dolgozom, ami kvázi végig kíséri az ember gondolati fejlődését, ahogy gyűjti a tapasztalatokat az életben és hozzááll a dolgokhoz, majd önazonossá és teljessé válik – ismertette.

Gitárosként még egy dolog motiválja: született egy belső késztetése, hogy a tudást, amit eddig megszereztem, azt tovább adja másoknak. Éppen ezért felhívást tett közzé az egyik szentendrei Facebook csoportban, ahol azt írta, hogy szívesen tanítana másokat is gitározni.

– Ha valaki megtekinti az eddigi videóit és szimpatikusnak talál, annak várom a jelentkezését. Egy tábor kevés ahhoz a tudáshoz, amit át szeretnék adni, a jó munkához meg idő kell, így inkább hosszabb ideig tartó kurzusban gondolkodom. Az órákat saját otthonomban tartanám, kortól, műfajtól, tudástól függetlenül bárkit szívesen fogadok. A feltétel a szorgalom és a zene szeretete. Aki félvállról veszi, az ne várjon csodát – hangsúlyozta.

Nagy Gergő végezetül megjegyezte: nem tesz különbséget aközött, hogy színpadon játszik vagy, hogy otthoni környezetben oktat másokat. Mindkettő lehet értékes és talán az is számára.

(Fotók: Debreczi János)

Megosztás.

A szerzőről

Hozzászólások lezárva.