Megújul a dunabogdányi Óvoda utca

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Schuszter Gergely, Dunabogdány polgármestere a település közösségi oldalán közölte, hogy a Magyar Falu Program keretében felújítják az Óvoda utcát.

Dunabogdány Község Önkormányzata a Magyar Falu Program keretében meghirdetett „Út, híd, kerékpárforgalmi létesítmény építése/felújítása” című, MFP-UHK/2021 kódszámú pályázaton sikeresen elnyert 19.981.946 Ft vissza nem térítendő támogatást Dunabogdány, Óvoda utca útburkolatának felújítására.

A támogatásból az Óvoda utca teljes hosszának felújítása megvalósul. A meglévő 5 m-es burkolatszélesség nem változik, a tervezett burkolatrekonstrukció is ebben a szélességben történik. A tervezett beavatkozások a következők: útburkolat rekonstrukciója meglévő szélességben, útpályaszerkezet cseréje az építési szakasz elején 57m hosszban, útszegélyek építése, padka helyreállítása, építése.

Az Óvoda utca felújítása kapcsolódik az Óvoda új épületének és udvarának rendezéséhez. Nagyobb esőzések után az utcán a vízelvezetés is kérdéses, ennek megoldása is megvalósul a felújítás során.

A polgármester köszöni mindenkinek, aki közreműködött pályázataink elkészítésében és sikerességében.

Borítókép: Google
Forrás: Dunabogdány Község Önkormányzata

Megosztás.

A szerzőről

Hozzászólások lezárva.