Térségünk hat települése is támogatást nyert a Magyar Falu Programban

Pinterest LinkedIn Tumblr +

„A Magyar Falu Program keretében önkormányzati, illetve egyházi közösség tulajdonában lévő temetők infrastrukturális fejlesztésére és óvodai játszóudvar és közterületi játszótér fejlesztésére térségünkből 6 település több mint 34 millió forint értékben pályázott sikeresen!” – közölte dr. Vitályos Eszter a közösségi oldalán.

Pest megye 3. számú választókerületének elnöke ismertette, hogy az „Önkormányzati temetők infrastrukturális fejlesztése” elnevezésű alprogramban a pilisszántói önkormányzat 5 millió forint támogatást nyert.

Az „Egyházi közösség tulajdonában lévő temetők infrastrukturális fejlesztése” című alprogramban két helyszín, a Pilisborosjenői Szent Vid a 14 Segítőszent Plébánia, illetve a Pócsmegyer-Leányfalui Református Társegyházközség nyert egyenként mintegy 5 millió forintnyi összeget.

Ezen felül Dunabogdányban 4,89, Leányfaluban 4,99, Pilisszántón 4,033, míg Visegrádon 4,99 millió forint támogatási összeget fordíthatnak óvodai játszóudvar és közterületi játszótér fejlesztésre.

Az újabb támogatói döntések is bizonyítják, hogy Magyarország Kormánya elkötelezett a kistelepülések fejlődése iránt és minden segítséget megadnak nekik arra, hogy megvalósítsák az elképzeléseiket. A Magyar Falu Program egyértelműen sikerprogram és hozzájárul a vidéki életszínvonal növeléséhez.

(Forrás: dr. Vitályos Eszter közösségi oldala)

Megosztás.

A szerzőről

Hozzászólások lezárva.