Két háztűzhöz vonultak a pomázi tűzoltók

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Július 7-én este egy ötvösműhely gyulladt ki Pilisszántón, július 8-án pedig egy pomázi ház tetőszerkezetében keletkezett tűz.

Mintegy harminc négyzetméteren volt tűz egy ötvös műhelyként használt épületben Pilisszántón szerdán kora este, a Hősök terén. A helyszínre a szentendrei hivatásos, valamint a pomázi önkormányzati és önkéntes tűzoltókat riasztották, akik két vízsugárral eloltották a lángokat. Az egységek összesen kilenc gázpalackot hoztak ki az épületből, amiből kettőt hőhatás ért. A tűzoltók a palackokat visszahűtötték. A helyszínen tartózkodó személy elmondta, hogy az egyik gázpalack felrobbant, a környezetében lévő bútorokat, eszközöket meggyújtotta. A személy elsőfokú égési sérüléseket szenvedett, a mentők megvizsgálták, végül nem szállították kórházba.

Csütörtökön kora délután tűz ütött ki Pomázon, a Határ utcában. Meggyulladt mintegy tíz köbméter összehordott hulladék, és részben ég egy negyven négyzetméteres ház tetőszerkezete is. A fővárosi és a szentendrei hivatásos, valamint a pomázi önkormányzati tűzoltók oltják a lángokat. Az egységek három gázpalackot is kihoztak az épületből.

Fotók: Tűzoltóság Pomáz Facebook oldal (pilisszántói eset)

Megosztás.

A szerzőről

Hozzászólások lezárva.