Részlegesen eldugult a szennyvízelvezető rendszer Kert utcai végátemelőjének nyomóvezetéke

Pinterest LinkedIn Tumblr +

 „A Duna Jobbparti Regionális Szennyvízelvezető Rendszer északi ág szentendrei Kert utcai végátemelőjének (RSz1) DN 400 acny. nyomóvezetéke a hétvége során részlegesen eldugult.” – közölte július 12-én, hétfőn a DMRV Duna Menti Regionális Vízmű Zrt.

Mint ismert, a hétvégén egy erőteljes zivatarcella érte el a Dunakanyart és természetesen Szentendrén is rövid időn belül jelentős mennyiségű csapadék hullott. A dugulást az átemelő öblözetének gravitációs csatornáiban összegyűlt csatorna idegen anyagok (hordalék, szálasanyag, stb.) lökésszerű terhelése okozhatta, mely a hétvégi intenzív záporok következtében az átemelőbe került, majd a nyomóvezetékbe jutott.

„A dugulás következtében a szennyvíz csak részben képes eljutni a szennyvíztisztító telepre, a nem továbbítható hányadot a Szentedre belvárosának védelme érdekében a Dunába vezetjük. A hibahely lokalizálását annak észlelésekor azonnal megkezdtük, de a hibahely pontos megtalálása rendkívül összetett feladat a 2550 m hosszú nyomóvezetéken. Kollégáink a hétvégén is, jelenleg is folyamatosan dolgoznak a hiba helyének felkutatásában.” – számolt be a szolgáltató.

A kialakult helyzetről rögtön értesítették az önkormányzatot és a strand üzemeltetőjét is. Ugyanakkor azt is közölték, hogy minden igyekezetük ellenére a hibahely felderítése és az elhárítás még napokig eltarthat. Ha sikerül megoldaniuk a problémát, akkor újabb tájékoztatást adnak.

(Forrás: DMRV Zrt.)

(Borítókép: Szentendrei Önkormányzat YouTube csatorna)

Megosztás.

A szerzőről

Hozzászólások lezárva.