Újabb települések nyertek támogatást a Magyar Falu Programban

Pinterest LinkedIn Tumblr +

„Újabb fejlesztések valósulhatnak meg a Magyar Falu Program segítségével! A Magyar Kormány nem titkolt szándéka, hogy a Magyar Falu Programot a falusiak írják. Így ez egy életszerű, valós igényekhez igazodó projekt, melynek célja egyszerű és világos: a falun élők életminőségének javítása.” – jelentette ki közösségi oldalán dr. Vitályos Eszter, Pest megye 3. számú választókerületének elnöke.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára ismét jó hírrel szolgált a Szentendrén és térségében élőknek: ismertette, hogy önkormányzati tulajdonban lévő ingatlanok fejlesztésére, illetve közösségszervezéshez kapcsolódó eszközbeszerzés és közösségszervező bértámogatásra tizenként település pályázott sikeresen, így csaknem 450 millió forintot kapnak.

Pilisszentlászló önkormányzata az orvosi rendelőre mintegy 5 millió forintot nyert. A pócsmegyeri óvoda felújítására mintegy 9,35 millió forintnyi állami támogatást ítéltek meg. Ezen kívül Dunabogdányban és Visegrádon szintén óvodaépület renoválására fordíthatják az elnyert összegeket: előbbi település 33,8 millió forint, míg „Dunakanyar szíve” mintegy 100 millió forintot kap.

Orvosi rendelőre Pilisszentlászlón kívül még további három önkormányzat nyert támogatást. Szigetmonostor mintegy 16,2 millió, Leányfalu 100 millió, Visegrád pedig 124,8 millió forintnyi összegben részesül.

A jó hír ezzel nem ér véget, hiszen Szigetmonostorban, Visegrádon és Leányfaluban közösségi tér fejlesztése is megvalósulhat: a három település 25-25 millió, illetve 5 millió forintnyi állami támogatást kap.

Közösségszervezéshez kapcsolódó eszközbeszerzés és közösségszervező bértámogatásra Pócsmegyer és Szigetmonostor pályázott sikeresen. Előbbi 1,7 milliót, utóbbi 3,5 milliót nyert

Látható tehát, hogy Magyarország Kormánya rendkívül fontosnak tartja, hogy a vidék is lehetőségeihez mérten fejlődjön. Nem csak beszélnek róla, hanem cselekednek is, így látható, hogy térségünkben is számtalan olyan kistelepülés található, amelyek a Magyar Falu Program keretében valósítják meg legfontosabb elképzeléseiket. Gratulálunk a nyertes településeknek!

(Forrás: dr. Vitályos Eszter közösségi oldala)

Megosztás.

A szerzőről

Hozzászólások lezárva.