Villám csapott egy kéménybe, pincét öntött el a víz Szentendrén

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Július 17-én szombaton éjjel, kora reggel is zivatarok tomboltak térségünkben. A Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságtól megtudtuk, hogy a vihar számtalan feladatot adott a tűzoltóknak Szentendrén.

Nem elég, hogy még mindenki a múltheti heves esőzésről és azóta országszerte ismertté váló szennyvízügyről beszél, most ismét problémát okozott a hirtelen lezúduló csapadék.

Csámpai Attila tűzoltó százados, megyei szóvivő megkeresésünkre elmondta: húsz négyzetméteres pincét öntött el a víz szombatra virradóra a Damjanich utcában. A felgyülemlett közel hatvan centiméter magasságú esővizet a szentendrei hivatásos tűzoltók szivattyú segítségével távolították el.

Viharkárok is keletkeztek, hiszen a Bokréta utcában egy családi ház kéményébe csapott a villám, melynek következtében a kémény és a ház elektromos hálózata felülvizsgálatra szorul. A szentendrei hivatásos tűzoltók átvizsgálták az ingatlant, majd tájékoztatták a tulajdonost a további teendőiről.

Szombaton délután pedig a Művész téren egy húsz méter magas fa leszakadt ága okozott problémát. A letört ágat a szentendrei hivatásos tűzoltók távolították el.

Csámpai Attila egy további esetről is tájékoztatta lapunkat: nem a viharkárral összefüggésben, de szintén Szentendrén, a Széchenyi István téren kellett segédkezni a tűzoltóknak. Négyemeletes társasház negyedik emeleti teraszáról vakolat hullott le, ami veszélyeztette a gyalogos forgalmat. A szentendrei hivatásos tűzoltók létra segítségével átvizsgálták a teraszt, a lógó vakolatdarabokat eltávolították, majd biztosították a helyszínt.

Megosztás.

A szerzőről

Hozzászólások lezárva.