Szelektív kukában találtak rá a kismacskákra Szentendrén

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Keservesen nyávogásra figyelt fel egy lakos Szentendrén, majd értesítette a VSZ NZrt. ügyfélszolgálatát – közölte az önkormányzat a város hivatalos oldalán. Kiderült, hogy a hangok a Szabadkai utcában lévő szelektív papír-hulladékgyűjtőből jönnek, ahol bezacskózott kismacskákat találtak.

A városvezetés beszámolt arról, hogy a bejelentés után a szolgáltató munkatársai azonnal cselekedtek, a városi gyepmester és a rendészek segítségével felborították a kukát, felforgatták a tartalmát és ráleltek a három kiscicára.

Az állatokat átadták az Árvácska Állatvédő Egyesületnek és szerencséjük volt, mert egy náluk lévő anyamacska elfogadta őket. Jelenleg a menhely munkatársai figyelnek rájuk és ha megerősödnek, akkor a jövendőbeli gazdájuk hazavihetik őket.

A rendészet értesítése nyomán a rendőrség ismeretlen személlyel szemben indított eljárást. Mivel a hulladékszigetet a VSZ NZrt. egyik kamerája is látja, ezért a hatóságok a tettes azonosítása érdekében lefoglalták a felvételeket.

„Köszönet Jámbor Ferencnek, a Szentendrei Rendészeti Igazgatóság vezetőjének, a rendészeknek, a VSZ és a rendőrség munkatársainak az életmentően gyors intézkedésért!” – köszönte meg az önkormányzat a segítséget.

(Forrás és kép: szentendre.hu)

Megosztás.

A szerzőről

Hozzászólások lezárva.