Nyilvános vécének használják a szentendrei Batthyány utcát

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Egészen elképesztő állapotokról számolt be egy hölgy az egyik szentendrei Facebook csoportban: az elmúlt napokban is nyilvános illemhelynek tekintették a Batthyány utcát, volt aki fényes nappal vizelt oda az épület elé. A megoldás egyelőre várat magára.
A Batthyány utcát senkinek sem kell bemutatni: ez a rövid útszakasz a Duna Korzóról nyílik és a Dumtsa Jenő utcáig tart. Normál esetben az ott lakókon kívül a turisták közül is sokan használják rövidítésre. Ha a belvárosból a Duna partjára sietnénk, akkor néhány méter megtétele után kijuthatunk a sétányra.
Most azonban egy kevésbé hízelgő jelenség miatt vált beszédtémává az utca: egy hölgy a Facebookon számolt be arról, hogy az elmúlt napokban sokan sorozatosan azt gondoltál, hogy az utcában található társasház kerítése nyilvános illemhely.
Vagyis, akik a Batthyány utcában könnyítenek magukon, azok gyakorlatilag mások autói elé, vagy ablakai alá vizelnek oda. A hölgy hozzászólásban azt is jelezte, hogy az utcától nem messze található az egyik nyilvános wc, így nem érti, miért nem oda mennek ezek az emberek.
„Egyszerűen gusztustalan, ami itt folyik. Arról nem is beszélve, hogy a városvezetés nem tesz semmit ezzel az utcával! Napokig hányástól bűzlött a Szamos cukrászda es a mexikói étterem között, de egyszer sem láttam, hogy kiküldtek volna valakit miatta. Csak a rendészet jön kaszálni a helytelenül parkolók miatt. Mert abból is akad rendesen. Mivel ide behajtani es parkolni csak engedéllyel lehet.” – mondta el tapasztalatait Sz.B.
A hölgy egyébként azt is megjegyezte, hogy a Duna korzón a Görög utca sarkánál, illetve a Dumtsa Jenő utca végén a Tourinform irodánál is található nyilvános illemhely. Így van alternatíva arra, ha valaki el szeretné végezni a dolgát.
Egy másik helybéli kommentben jelezte: az Alsó-Duna közben hasonló jelenségre figyeltek fel. Az ő házuk falát már többször „megjelölték” az emberek és előfordult, hogy széklet borította az épület környezetét.
„Kérem a kedves ide látogatókat és itt lakókat kicsit figyeljünk oda jobban egymásra es épített környezetünkre. Ne menjünk már le primitívbe!” – írta az eredeti poszt szerzője.
Bizakodva tekintünk a jövőbe és reméljük, hogy megoldódik ez az aprónak tűnő, de valójában több lakost is érintő probléma.
(Forrás: Facebook/Sz.B.)

Megosztás.

A szerzőről

Hozzászólások lezárva.