Családok jelentkezését várják az autista gyermekeket ellátó tahitótfalui óvodai csoportba

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Tahitótfaluban az Almássy László u. 17. szám alatt lévő Almáskert óvodában létrejött egy autista gyermekeket ellátó óvodai csoport. Szeptember elsején szeretnék elindítani, de ehhez még két család jelentkezése szükséges, ahol a kisgyermek már rendelkezik orvostól származó autista diagnózissal” – írja Aemít Tassy a Csobánka info csoportban.

A hölgy megjegyezte, hogy az induló csoportban, helyben biztosítani fogják azt a speciális fejlesztési rendszert, ami az autizmus spektrumzavarral élő gyermekek állapotához szükséges.

„Tanácsadással, a családdal való együttgondolkodással segítjük kialakítani azt az életmódot, napi ritmust, ami kisgyermeküket hozzásegíti a legoptimálisabb fejlődéshez. Ez az az életkor, amikor a fejlesztés leginkább hozzásegítheti a gyermeket a megfelelő kommunikációs, szociális, tanulási képességek kialakításához.” – olvasható a bejegyzésben.

Azt írja tovább, hogy a gyermekek speciális igényéhez alkalmazkodó környezet kialakításával, vizuális segítségek tanításával támogatni szeretnék a kölcsönös kommunikáció, a beszéd, a társas viselkedés fejlődését. Ezt úgy valósítank meg, hogy a délelőtti időszakban tartanák meg a szükséges fejlesztőfoglalkozásokat, az udvaron pedig már közösen játszhatnának a többi óvodással.

„Kapcsolódnánk a befogadó óvoda programjához, ünnepeihez, így az autista csoportba járó kisgyermekek integráltan élhetik meg az óvodai élet minden szépségét! Kérjük, segítsenek minél több helyre eljuttatni ezt az információt, hogy valóban elindulhasson ez a szakellátás, mely sok érintett család, közösség, kisgyermek mindennapjait segíthetné.”

Az óvodai csoporttal kapcsolatban bővebb információ a magyar.kata@barczigusztav.hu, illetve a faluovi@tahitotfalu.hu címeken kérhető.

(Forrás: Csobánka info csoport)

Megosztás.

A szerzőről

Hozzászólások lezárva.