Térségünk települései ismét sikeresen pályáztak a Magyar Falu Programban

Pinterest LinkedIn Tumblr +

„Minden falu, település fontos számunkra! Hiszünk abban, hogy minden szükséges helyre eljut a Magyar Falu Program! Korábban soha nem volt ilyen lehetőség a falvak számára! Senkinek a kezét nem engedjük el!” – közölte közösségi oldalán, dr. Vitályos Eszter a közösségi oldalán, egyúttal utalt arra, hogy újabb helyiségek nyertek támogatást.

Pest megye 3. számú választókerületének elnöke ismertette, hogy Pilisszentkerest, illetve Visegrád önkormányzata kommunális eszközök beszerzésére pályáztak: előbbi település mintegy 14,99 millió, míg utóbbi mintegy 14,61 millió forintnyi összegben részesül.

A Magyar Falu Program egyik legnépszerűbb alprogramja a járdaépítést, illetve felújítást szolgálja. Erre a célra Leányfalu 5 millió, Pilisszántó mintegy 4,99 millió Visegrád pedig mintegy 5 millió forintot kap. Tanya- és falugondnoki busz beszerzésére mintegy 14,81 millió forintnyi állami támogatást nyert Kisoroszi település önkormányzata.

Fontos, hogy a falvakban élők is hozzáférjenek az alapszolgáltatásokhoz, ezért a kormány fontosnak tartja az orvosi eszközök beszerzését célzó pályázatokat is, mivel így a kistelepüléseken is jelentősen emelkedhet az orvosi ellátás színvonala. Dunabogdány mintegy 1,77 millió, Leányfalu mintegy 1,93 millió, Pilisborosjenő mintegy 2 millió, Szigetmonostor számára pedig mintegy 2 millió forint összeget ítéltek meg.

Gratulálunk.

(Forrás: dr. Vitályos Eszter közösségi oldala)

(Borítókép: kormany.hu)

Megosztás.

A szerzőről

Hozzászólások lezárva.