Két szentendrei szervezetet is támogat a Tesco

Pinterest LinkedIn Tumblr +

A Tesco idén már kilencedik alkalommal hirdette meg az „Ön választ, mi segítünk” elnevezésű közösségi pályázati programját. A Tesco 63-as körzetében a Szentendrei ÁRVÁCSKA Állatvédő Egyesület Kht., a DélUtán Alapítvány és a Ganz Ifjúsági Műhely Egyesület kezdeményezéseire szavazhattunk június 14. és július 11. között.

Idén tavasszal kilencedik alkalommal lehetett pályázni a közösségépítő tevékenységek támogatására a Tesco „Ön választ, mi segítünk” programjának keretén belül. Összesen 368 jelentkezés érkezett be március 29. és május 7. között. A pályázati anyagok közül független szakértők (Effekteam Egyesület) szakmai szempontok figyelembevételével választották ki azt a 173 (körzetenként maximum 3) projektet, amelyek összesen közel 42 millió forint támogatásban részesülnek.

A Tesco vásárlói 2021. június 14. és július 11. között szavazhattak a szavazási fordulóba továbbjutott pályázatokra. Minden vásárlás után (összegtől függetlenül) 1 darab zsetont kaptak, amivel az áruházakban kihelyezett zsetongyűjtő pontokon az adott körzet 3 továbbjutó pályázatának egyikére voksolhattak. Ezek közül az első helyezett 400, a második helyezett 200, a harmadik pedig 100 ezer forint támogatásban részesült projektje megvalósításához.

A 63-as körzetben (Tahitótfalu, Budapest I. II. III. XII. kerületi áruházak) az alábbi kezdeményezésekre szavazhattunk:

1. helyezett – 16.791 szavazattal: Szentendrei ÁRVÁCSKA Állatvédő Egyesület Kht. – A Szentendrei ÁRVÁCSKA Állatmenhely részleges műszaki felújítása – Szentendre

„Szlogenünk: SEGÍTS, hogy SEGÍTHESSÜNK! Elkötelezett állatvédőként szilárd meggyőződésünk, hogy a világ minden állata megérdemli az emberi védelmet, a fajának és fajtájának megfelelő tartást és gondoskodást. Hiszünk abban, hogy az embernek kötelezettséget kellene éreznie az állatok méltányos kezelése, elfogadása, gondozása iránt. A pályázat tárgyát képező műszaki felújítás csekély dolognak tűnhet, de reméljük, hogy az emberek átérzik annak minőségi hatását állatra, emberre egyaránt.”

2. helyezett – 7.538 szavazattal: DélUtán Alapítvány – Az ingyenesen hívható lelkisegély-szolgálat támogatása – Szentendre

„A járvány kezdete óta a depresszió gyakorisága megháromszorozódott, a szorongásos esetek száma megduplázódott. Kiderült, mennyire sebezhető és védtelen az emberiség. Ingyenesen hívható lelkisegély szolgálatunk törekvése, hogy megakadályozzuk a mentális világjárványt, az egyéni tragédiákat, és különböző módszerekkel segítsük a hozzánk fordulókat. Ebben a munkában most ön is segíthet nekünk.”

3. helyezett – 7.244 szavazattal: Ganz Ifjúsági Műhely Egyesület – Fogadj örökbe egy zöld területet! – Budapest, III. kerület

„Az egyesületünk által örökbe fogadott zöld területek a Hímző utca és a Juhász Gyula utca találkozásánál találhatóak. Vállaljuk, hogy ebben az évben is virágokkal és cserjékkel színesítjük a területeket, folyamatosan karban tartjuk, és gondozzuk azokat. Szeretnénk, ha az arra sétálók és az ott lakók ezután is gyönyörködni tudnának a kertjeinkben. Ehhez kérjük a szavazatukat.”

Forrás: TESCO
Borítókép: YouTube

Megosztás.

A szerzőről

Hozzászólások lezárva.