Sóoldatot kaptak vakcina helyett

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Az észak-németországi hatóságok több ezer embert kerestek fel, hogy kapjanak újra koronavírus vakcinát, miután egy rendőrségi vizsgálat megállapította, hogy a Vöröskereszt egyik ápolónője nagy valószínűséggel sóoldattal injekciózhatta be őket vakcina helyett – írta meg a The Guardian.

Az Origo arról ír, hogy az ápolónőt azzal gyanúsítják, hogy kora tavasszal egy Friesland régióban oltóközpontban vakcina helyet sóoldatot adott be az embereknek. Bár a sóoldalt ártalmatlan, mivel nem a valódi oltóanyag került az emberek szervezetében, így megnőt a kockázata annak, hogy elkapják a fertőzést.

Peter Beer rendőrségi nyomozó korábban a német média által közvetített sajtótájékoztatón elmondta, hogy a tanúvallomások alapján megalapozottan fennáll a gyanú,hogy az érintettek sóoldatot kaptak ellenanyag helyett.

A nyomozók nem közölték az ápolónő indítékát, de a közösségi oldalakon oltásellenes nézeteket vallott.

Nem volt azonnal világos, hogy a gyanúsítottat letartóztatták-e vagy vádat emeltek-e az ügyben, amelyet az NDR műsorszolgáltató szerint átadtak egy politikai indíttatású bűncselekmények kivizsgálásával foglalkozó különleges egységnek.

(Forrás: origo.hu)

(Borítókép: MTI/Balázs Attila)

Megosztás.

A szerzőről

Hozzászólások lezárva.