Mintegy negyvenöt esetben riasztották a tűzoltókat viharkárokhoz

Pinterest LinkedIn Tumblr +

A vasárnapi vihar után megyei szinten 20 bejelentés érkezett hétfő reggelig, majd a hétfő éjjeli zivatar okozta károkkal kiegészülve 40-45 bejelentkezés érkezett összesen keddig – tudtuk meg Csámpai Attila tűzoltó századostól.

Szentendre és Budakalász térsége ebből körülbelül 10-15 beavatkozást tesz ki. Szentendrén a Kőzúzó utcában egy könnyűszerkezetes épület tetőzetét tépázta meg a szél, a tető darabjai a szomszédos telephelyen több autót is megrongáltak. Szentendrén a Rózsafa utcában egy 5-6 méteres fa egy autóra dőlt rá, a Dózsa György úton egy 11 méteres fa dőlt a járdára illetve a bicikliútra, szintén itt a Dózsa György úton egy fa ága a járda felett lógott. A Duna korzóra is riasztották a tűzoltókat kidőlt fa, leszakadt ágak miatt.

Budakalászon a Sólyom utcában kellett beavatkozni, ahol egy fa az útra dőlt ezzel elzárva azt, a Bethlen Gábor utcában pedig egy fa törzse hasadt ketté, az egyik ág pedig egy lakókonténerre dőlt.

A nap folyamán még várhatóak további bejelentések leginkább Szentendre térségéből, jelenleg is címről címre járnak a tűzoltók. Az esetek során személyi sérülések nem történtek, a beavatkozó egységek pedig a térségben a Szentendrei hivatásos és önkéntes tűzoltók, valamint a pomázi önkormányzati tűzoltók.

Fotó: Katasztrófavédelem

Megosztás.

A szerzőről

Hozzászólások lezárva.