Mészöly Miklós életét bemutató kerítéskiállítás nyílt Kisorosziban

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mészöly Miklós születésének századik, halálának huszadik évfordulója alkalmából Kerítéskiállítást rendezett a Kisoroszi Civil Közösség, Kisoroszi Önkormányzatának támogatásával és a Mészöly Miklós Egyesület segítségével a kisoroszi Rácz fogadónál – közölte közösségi oldalán dr. Vitályos Eszter.

Mészöly Miklós 1921. január 19-én született Szekszárdon. A Pázmány Péter Tudományegyetem Jog- és Államtudományi Karán 1942-ben szerzett jogászdoktori oklevelet, ám később az élet úgy hozta, hogy lapszerkesztőként, bábszínházi dramaturgként is dolgozott. Sokan kizárólag írói pályája kapcsán ismerik őt, ami nem véletlen, hiszen elbeszéléseivel, novelláival, kisregényeivel, mesekönyveivel végérvényesen beírta magát az irodalmi emlékezetbe.

Feleségével, Polcz Alaine íróval, pszichológussal a hetvenes évektől kezdve egyre több időt töltöttek a Kisorosziban található nyaralójukban. Bár Mészöly Miklós 2001-ben elhunyt, a helyiek máig nem felejtik el őt és szívesen emlékeznek vissza a település híres „lakójára”.

Dr. Vitályos Eszter, Pest megye 3. számú választókerületének elnöke közösségi oldalán ismertette, hogy a kerítéskiállításon látható tablók az író és feleségének rendkívüli életét mutatják be és természetes a főbb állomások, a művek megjelenése is hangsúlyos szerephez jutnak.

A kiállítás egyébként szeptember végéig látható.

(Forrás: Dr. Vitályos Eszter közösségi oldala/kisoroszi.hu/Wikipédia)

(Képek: Dr. Vitályos Eszter közösségi oldala)

Megosztás.

A szerzőről

Hozzászólások lezárva.