Hétfőnől nem fogadja a gyermekeket az egyik szentendrei óvodai csoport

Pinterest LinkedIn Tumblr +

A Püspökmajori Óvoda Életfa csoportja november 8-tól, hétfőtől nem fogadja a gyermekeket, mert az óvodapedagógus november 6-án megérkezett koronavírus-teszteredménye pozitív lett – írja a szentendre.hu.

Egyre inkább romlik a járványhelyzet, amelynek „kézzel fogható jeleit” városunkban is tapasztaljuk. Az önkormányzat nemrégiben közölte, hogy a Szentendrei Városi Óvodák intézményvezetője, Hajnal Szilvia elrendelte az óvodalátogatási tilalmat Püspökmajori Óvoda Életfa csoportjában a csoport és a csoportban dolgozó kollégák számára. Döntését Fülöp Zsolt polgármester is jóváhagyta.

„Az intézményvezető november 8-án az esetről jelentést küld a Járási Kormányhivatal Népegészségügyi Osztályának és az Oktatási Hivatalnak. A csoportban dolgozó kollégák többsége már mindkét oltást felvette, egy kolléga – aki átesett a fertőzésen – a magas ellenanyagszintje miatt egyelőre nem kapott oltást. A tünetmentes gyermekeket és kollégákat november 15-től várják vissza.” – olvasható a település hivatalos oldalán.

Az intézményvezető fokozottan arra kéri a szülőket, hogy csak akkor vigyék óvodába a gyermekeket, ha a kicsik egészségesek. Ha a családban valakinél jelentkeznek a tünetek, akkor a fertőzés terjedésének megakadályozása érdekében nem szabad oviba vinni a gyermekeket.

(Forrás és kép: szentendre.hu)

Megosztás.

A szerzőről

Hozzászólások lezárva.