Eltűntek a porták elől a kövek, sikeres volt a szentendrei akció

Pinterest LinkedIn Tumblr +

A szentendreiek belátásának, jogkövető magatartásának köszönhetően sikeresnek bizonyul a közterületre helyezett útakadályok, parkolásgátló kövek felszámolása érdekében indított hatósági akció – írja a szentendre.hu.

A városvezetés nemrégiben közölte, hogy az országos sajtó is beszámolt a biztonságos közlekedés érdekében indított önkormányzati kezdeményezésről. Az októberben megkezdett intézkedések során mintegy hatvanan kaptak felszólító levelet, melyben a közterület rendeltetésszerű használatára, illetve az ingatlanok elé engedély nélkül elhelyezett útakadályok megszüntetésére kérték fel őket.

A hatóság és a lakosság együttműködésének köszönhetően látványosan tűnnek el a sok esetben balesetveszélyt okozó kövek, rudak, csövek, kaspók az ingatlanok előtti területekről. A intézkedés-sorozat sikere, hogy így büntetést nem szabtak ki.

„Az önkormányzati hivatal munkatársai számára külön öröm – és mindannyiunk számára megnyugtató – a lakosság pozitív hozzáállása, hiszen egyre több helyütt már felszólítás nélkül is eredeti állapotba rendeződnek az ingatlanok előtti porták. A Hatósági Iroda köszöni a lakosság együttműködését!” – közölte az önkormányzat.

(Forrás és kép: szentendre.hu)

Megosztás.

A szerzőről

Hozzászólások lezárva.