Advent Szentendrén

Pinterest LinkedIn Tumblr +

November 27. és január 8. között rendezik meg az adventi vásárt és kulturális programsorozatot Szentendrén. Különleges lesz ez az időszak, a tavalyi online térbe kényszerülés után – írják a szervezők a közleményükben.

Szentendre varázslatos kis utcái, adventkor még varázslatosabbá válnak. A város ünnepi díszbe öltözik, az utcákat forralt bor illata járja át, ha szerencsénk van fehérek a háztetők és a Duna-parton friss hó is ropoghat a lábunk alatt. Olyan gyönyörű a helyszín, hogy vásárlás, nézelődés közben szinte kedvenc karácsonyi filmünkben érezhetjük magunkat.

Az egyik legkedveltebb, legtöbb embert megmozgató programja ennek az időszaknak az adventi kézműves és gasztrónómiai vásár. Rengeteg látogatót vonz (Budapestről, Pest megyéből, és vidékről is), akik évről-évre visszajárnak. A hangulatos macskaköves utcácskákon, kis faházakban árulják szebbnél szebb portékájukat az igényes szentendrei és környékbeli kézművesek.

A kínálatban idén is lesznek ékszerek, kozmetikumok, apró díszek, ajándéktárgyak, édességek, kedvességek. Na és persze ami nemcsak szemnek, de szájnak is ingere: forraltbor, puncs, beigli, szaloncukor, sülthal, spanyol fánk, ínyenc sajtok, kürtőskalács, kenyérlángos…

A finomságokkal, ajándékokkal feltöltekezve hangulatos séták várnak a látogatókra a városban, a megunhatatlan háztetők, lépcsők, macskakövek között. A Duna szentendrei kanyarulata pedig a téli fényekben is csodálatos.

Sokkal több várja az ide látogatót egy adventi vásárnál…

A négy adventi vasárnapon a város lakói gyertyát gyújtanak a Fő téri kereszt körül elhelyezett hatalmas adventi koszorún. A gyertyagyújtásokat ünnepi műsor és csodás, karácsonyi fényfestés kíséri.

Adománygyűjtő eseményeikkel számos civil és helyi szervezet segíti és teszi boldoggá a nehezebb sorsú gyermekek, családok karácsonyát és életét.

Az Advent Szentendrén programsorozatba helyi kulturális intézmények is bekapcsolódnak, gyermek- és családi eseménnyel, élménnyel gazdagítják Szentendre adventi ünnepsorozatát.

Szilveszter estéjén idén fényfestéssel köszöntjük az új évet. Az adventi programsorozat a Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár színháztermében megrendezett, ingyenes újévi koncerttel zárul január 8-án, a Borbély Műhely Újévi koncertjével, vendég: Szolnoki Péter.

A kulturális programokat, gyertyagyújtásokat az Advent Szentendre Facebook oldalon lehet nyomon követni!

Programok:

Megosztás.

A szerzőről

Hozzászólások lezárva.