Méltó módon újul meg a szentendrei Pirk János Múzeum

Pinterest LinkedIn Tumblr +

„A magyar kultúra megbecsültsége szorosan összefügg az ország megbecsültségével!” – jelentette ki dr. Vitályos Eszter november 18-án, csütörtökön a közösségi oldalán azzal kapcsolatban, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériumának (EMMI) támogatásával méltó módon felújíthatják a szentendrei Pirk János Múzeumot.

Az EMMI európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára közölte: a Pirk család vállalta, hogy a Múzeum számára alkalmassá teszi az önkormányzati tulajdonú, régi, rossz állapotú épületegyüttest. Azonban amikor szembesültek annak valódi állapotával, segítségért fordultak hozzá.

„Mivel hiszem és vallom, hogy a város és a nemzet kulturális szellemi örökségeként a múzeumot és ezzel Pirk János hagyatékát az utókornak megőrizve közkinccsé kell tenni, felkarolva az ügyet, sikerült megszerezni a felújításhoz szükséges anyagi segítséget.” – jelentette ki az országgyűlési képviselő.

Dr. Vitályos Eszter ismertette: az EMMI több mint 54 millió forint támogatást nyújt az épület tetőszigeteléséhez, a főépülethez csatlakozó épületegyüttes belső tatarozásához, valamint a világítástechnika felújításához, kialakításához.

„A múzeum nem kis feladatot vállalt magára, mint hogy Pirk János (1903-1989) Munkácsy-díjas festőművész, Szentendre Város Díszpolgára, a XX. századi magyar művészet, ezen belül a szentendrei festészet egyik kiemelkedő alkotója, európai színvonalú munkásságát bemutassa mindannyiunk örömére! Legfőbb feladatunknak tekintjük, hogy terveket alkossunk a magyar kultúra közép- és hosszútávú jövőjéről. Szívből gratulálok és már alig várom a végeredményt! Hajrá Szentendre! Hajrá Pilis-Dunakanyar!” – tette hozzá dr. Vitályos Eszter.

(Forrás és kép: dr. Vitályos Eszter közösségi oldala)

(Borítókép: Google Maps 2019-es utcakép felvétel)

Megosztás.

A szerzőről

Hozzászólások lezárva.