Vitályos Eszter: a Kormány tovább folytatja az adócsökkentés politikáját

Pinterest LinkedIn Tumblr +

„Magyarországon 2021-ben 6,4 százalékos volt a gazdaság bővülése, idén pedig jóval 5 százalék feletti növekedés valósulhat meg, ami lehetővé teszi az elmúlt tíz évben végrehajtott adócsökkentések folytatását!” – ismertette közösségi oldalán dr. Vitályos Eszter országgyűlési képviselő.

A politikus – aki egyben az április 3-i választáson a Fidesz-KDNP térségi országgyűlési képviselőjelöltje lesz – arra is emlékeztette a közvéleményt, hogy az idei évtől adómentességet kapnak a 25 év alatti fiatalok és a négy- vagy több gyermeket nevelő édesanyák.

„A családoknak idén komoly segítséget jelent majd a 2021-ben befizetett szja-befizetések utáni családi visszatérítés” – jelentette ki.

Dr. Vitályos Eszter hangsúlyozta: a szociális hozzájárulási adó további jelentős csökkentése pedig a munkaadóknak jelent könnyebbséget.

„A kormány fegyelmezett, feszes költségvetést működtet, ezért döntött már tavaly év végén a tartalékok növeléséről, és ezért látott idén lehetőséget a beruházások átütemezésére. A kabinet ezeken kívül nem tart szükségesnek további kiadáslefaragást!” – szögezte le.

Ismertette, hogy az uniós helyreállítási program fejlesztési pénzeinek fedezete rendelkezésre áll a költségvetésben, ha az Európai Bizottsággal (EB) nem sikerül megállapodni, ezek a programok akkor is el fognak indulni.

„Rendkívül felelőtlen magatartás, hogy az EB szemmel láthatóan politikailag motivált szempontok alapján mérlegeli Lengyelország és Magyarország esetében ezeknek a támogatásoknak a szabaddá tételét. Ez a pénz jár Magyarországnak.” – hangsúlyozta.

(Forrás és kép: dr. Vitályos Eszter közösségi oldala)

 

Megosztás.

A szerzőről

Hozzászólások lezárva.