Ismét több szervezetet támogathatunk szavazatunkkal a Tesco-ban

Pinterest LinkedIn Tumblr +

A Tesco tizedik alkalommal hirdette meg az „Ön választ, mi segítünk” elnevezésű közösségi pályázati programját. Összegyűjtöttük, hogy a térségben hol és melyik szervezetek munkáját támogathatjuk a voksunkkal.

A Tesco jubileumi közösségépítő pályázatára összesen 354 jelentkezés érkezett be 2021. október 11. és november 19. között. A pályázati anyagok közül az Effekteam Egyesület független szakértői szakmai szempontok figyelembevételével választották ki azt a 176 (körzetenként maximum 3) projektet, amelyek országosan összesen 42 millió forint támogatásban részesülnek majd. A bírák elsősorban a kidolgozottságot, az innovativitást, a kreativitást és a fenntarthatóságot értékelték.

Az ország legkülönbözőbb pontjairól érkező pályázók – főként kisebb helyi szervezetek, oktatási intézmények, nonprofit vállalkozások – elsősorban a zöldítés, hagyományőrzés, érzékenyítés és közösségépítés területén kívánnak aktívan hozzájárulni szűkebb környezetük jóllétéhez. A mindig aktuális eszközbeszerzéseken túl egyre többen gondolkoznak közösségi tér felújításában, élményközpontú edukációban vagy terápiás, illetve szabadidős programokban, bevonva a társadalom különböző rétegeit: ép és sérült embereket, fiatalokat és időseket, családosokat és egyedülállókat.

A Tesco vásárlói 2022. január 17. és február 13. között szavazhatnak a szavazási fordulóba jutott pályázatokra. Minden vásárlás után (összegtől függetlenül) 1 darab zsetont kapnak, amivel az áruházakban kihelyezett zsetongyűjtő pontokon az adott körzet 3 továbbjutó pályázatának egyikére szavazhatnak. Ezek közül a szavazási időszak végén a körzetenként legtöbb zsetont kapott kezdeményezés 400 ezer, a második helyezett 200 ezer, a harmadik pedig 100 ezer forint támogatásban részesül projektje megvalósításához.

A 10-es körzetben (fóti és dunakeszi áruházban) az alábbi projektekre szavazhatunk:

  • LÉTRA Lépj át a Határaidon Közösségi Egyesület (Dunakeszi): Hátrányos helyzetű gyermekek fejlesztése Dunakeszin.
  • Fótozók Környezetvédelmi, Kulturális és Közéleti Egyesület (Fót): Virágos Fót.
  • Minden Állatért Alapítvány (Göd): Madárbarát tanösvény program.

A 28-as körzetben (váci áruházban) az alábbi projektekre szavazhatunk:

  • Magyar Mentőmotor Alapítvány (Vác): Újraélesztés-oktatás a mentőmotorosokkal Vácon.
  • Váci Család- és Gyermekjóléti Központ (Vác): Sporteszközök és játékszerek beszerzése halmozottan hátrányos helyzetű gyermek számára.
  • Váci Juhász Gyula Általános Iskola (Vác): Iskolafelújítás Vácon.

A 63-as körzetben (tahitótfalui, budapesti Bécsi úti, Bimbó utcai, Csillaghegyi, Galócai, Kolosy téri, Madzsar úti, Máriaremetei úti, Pablo Nerudai, Pagony utcai áruházban) az alábbi projektre szavazhatunk:

  • Köszi, önkéntes! Egyesület (Pócsmegyer): Közösségi tér kialakítása a pócsmegyer-surányi Liget téren.

A szavazással, valamint a korábbi győztes pályázatokkal kapcsolatos további információ a www.tesco.hu/kozosseg oldalon olvasható. Az „Ön választ, mi segítünk” program támogatásából megvalósult projekteket ezen a térképen lehet megtekinteni.

Fotó, forrás: Tesco Sajtóosztály

Megosztás.

A szerzőről

Hozzászólások lezárva.