Átadták a megújult visegrádi Magyar László Tornacsarnokot

Pinterest LinkedIn Tumblr +

„Egy újabb közösen elért siker, ezúttal Visegrádon! Egyszerre éreztem örömet és megilletődöttséget is, Visegrádon, a megújult Magyar László Tornacsarnok átadó ünnepségén.” – jelentette ki dr. Vitályos Eszter közösségi oldalán a ceremóniával kapcsolatban.

A Fidesz-KDNP országgyűlési képviselője – aki a kormánypártok térségi jelöltje lesz az áprilisi választáson – megjegyezte: mindig megható átérezni azt a tanítást, amit Makovecz Imrétől kapunk, magunkról, magyarokról, egy-egy alkotását látva, abba belépve.

„Mindeközben a Makovecz-épület a térség sváb örökségét is hordozza! A romos kőfal a helyi reneszánsz kori maradványokra utal, a tartófák pedig metaforikusan a virágablakokat idézik meg” – jelentette ki.

A politikus szerint legyen ez az épület bármily különleges és varázslatos, a legfontosabb azonban mégiscsak csak az, hogy elsősorban a gyermekeink számára készült és újult meg, az ő boldogságukat, fejlődésüket, épülésüket, örömöket és főként egészségüket szolgálja.

„A csodaszép új tornacsarnokhoz sok-sok csodálatos sportélményt kívánok nekik, tanáraiknak és edzőiknek! Köszönöm a kiváló munkáját a generálkivitelező, Constructor Domini Kft.-nak, s a tervezésben, szervezésben, megvalósításban részt vevő valamennyi munkatársnak, vezetőnek! Gratulálok a visegrádi önkormányzatnak és minden Visegrádon élőnek az újabb közös sikerükhöz! Hajrá, Visegrád! Hajrá, Pilis-Dunakanyar!” – tette hozzá dr. Vitályos Eszter.

A Magyar Építők még januárban írt a projektről: a felújítás során többek között korszerűsítették a belső teret, új alaplemez készült a pincében, illetve a csarnok teljes területén. A beázások miatt körbe kellett injektálni a kőfalakat, az alaplemezre új padló került, melyet a megfelelő szellőzés érdekében légcsatornával is elláttak.

Ezeken felül nyílászárókat cseréltek, a tető hőszigetelő réteget kapott és kettős angol fedésű szálcement pala került rá héjazatként. A küzdőtérre sportpadlót raktak le, a szertárból kazánház lett. , az új szertár részt a küzdőtérből hasították ki.

(Forrás és kép: dr. Vitályos Eszter közösségi oldala/magyarepitok.hu)

Megosztás.

A szerzőről

Hozzászólások lezárva.