Rétvári: a kistelepülési iskolákat nem bezárni, hanem felújítani kell

Pinterest LinkedIn Tumblr +

„Négy új tanteremmel bővült a sződligeti iskola. Az épület környezetbarát szigetelést és napelemeket is kapott. A kistelepülési iskolákat korszerűsíteni kell, és nem bezárni, ahogy 2010. előtt tették. Szebb, nagyobb, zöldebb” – közölte közösségi oldalán Rétvári Bence, Dunakanyar térségének országgyűlési képviselője.

A politikus a videóban többek között arról beszél, hogy a koronavírus-járvány alatt sem álltak le az iskolafejlesztések, hiszen új tantermek épültek, a maradék iskolarészen pedig kicserélték a nyílászárókat, szigetelték a külső homlokzatot.

„Napelemek is érkeztek, hogy az iskola minél inkább fenntarthatóan működjön, minél inkább környezetbarát módon megújuló energiaforrásból táplálkozzon” – mondta el Rétvári Bence.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára – aki a kormánypártok térségi országgyűlési képviselőjelöltje lesz az áprilisi választáson – megjegyezte: számukra kiemelten fontos, hogy minél korszerűbb körülmények között tudjanak tanulni a diákok. Éppen ezért fordítanak a korábbiaknál több forrást az iskolák fejlesztésére.

„Örömteli, hogy egyre nagyobb a gyermekvállalási kedv, egyre több gyermek születik, itt is Sződligeten egyre több az iskoláskorú gyermek, ezért is döntöttünk az iskola bővítése mellett” – tette hozzá a politikus.

Rétvári Bence a videó végén kijelentette: „Magyarországnak előre kell mennie, nem hátra!”

(Forrás és kép: Rétvári Bence közösségi oldala)

Megosztás.

A szerzőről

Hozzászólások lezárva.