Verekedő kecskék blokkolták az Asda parkolóját Llandudnóban

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Egy pár harcias kecske elzárta egy szupermarket parkolójának bejáratát a walesi Llandudnoban – írja a BBC. Egy Great Orme-hegyfokon élő kecskecsordát láttak a Conwy megyei llandudnói Asda áruháznál, egy pár összeakasztotta a szarvát a közlekedési lámpánál.

Michelle Evans nővér, aki látta őket, így számolt be az esetről: „Komolyan dulakodtak és jó nagy zajt csaptak. Úgy hangzott, mintha az egyikük megsérült volna.”

A Conwy megyei tanács azt mondta, hogy nem tudják eltávolítani a kecskéket, mivel azok magánterületen tartózkodnak.

Evans kisasszony hozzátette: „Beleadtak apait-anyait. A két verekedő kecske összeakasztotta a szarvát, míg a csorda többi tagja csak figyelte őket. Az emberek dudáltak, mert nem jutottak se ki, se be az Asdából/ba. A végén már csak úgy autóztak körülöttük. Ilyen látványra aztán nemigen számítasz, amikor bevásárolni indulsz!”

Hogyan vélekednek az emberek a Llandudnóban kószáló vadkecskékről?

 

Az egyik vásárló, Claire Gaines Penrhyn Bay-ből hozzáfűzte: „Körülbelül 10 kecske állta útját a parkolóból/ba ki- és beálló autóknak. Az autósok egyre frusztráltabbá váltak.”

A Local Democracy Reporting Service szerint a feldühödött sofőrök nyomták a dudát, hogy ezzel megpróbálják elijeszteni a kecskéket, ám az állatokat túlságosan lekötötte a verekedés és a harc arra, hogy megmozduljanak.

A kecskék összebunyóznak, hogy így alapozzák meg a dominanciájukat vagy a helyüket a csordában.

A tanács azt állította, hogy „a kecskék jóléte érdekében” járnak el, „amikor azok a mi földünkön vannak”, de nem felelősek semmilyen kárért, amit okoznak, illetve nem tudnak „részt venni a kecskék magánterületről való eltávolításában” sem.

A kíváncsi kecskék szabad kezet kaptak Llandudnóban az első Covid-zárlat alatt

 

A kasmírkecskéket eredetileg még Viktória királynő ajándékozta Lord Mostynnak, és mintegy 100 éve már vadon kóborolnak. Habár egykor Lord Mostyn tulajdonában voltak, ma már vadon élő állatoknak tekintik őket, és ilyenformán senki sem felelős értük jogilag.

A kecskék nemzetközi hírnévre tettek szert, amikor Llandudno elhagyatott utcáira vonultak a világjárvány 2020-as csúcspontján.

A Royal Welsh ki is választotta az egyik kecskét a csordából, hogy az ezredének kabalája legyen, noha ez nem volt egy egyszerű ügy, mivel IV. Fusilier Shenkin rendszeresen meglógott a katonák elől.

(Forrás, borítókép és videók: BBC)

Fordította: Répási Erna

Megosztás.

A szerzőről

Hozzászólások lezárva.