3,5 milliárd forintos városfejlesztési csomagot kap Pilisvörösvár

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Soha nem látott fejlesztési lehetőségek előtt áll Pilisvörösvár a TOP Plusz által kínált lehetőségeknek köszönhetően! A város 3,5 milliárd forintnyi támogatásban részesül – közölte közösségi oldalán dr. Vitályos Eszter.

A Fidesz-KDNP országgyűlési képviselője – aki a térség kormánypárti jelöltje lesz az április 3-i választáson – ismertette, hogy a 2014-2020-as időszakban Pest megye Budapesthez tartozott és az Uniós átlagot meghaladó fejlettségű régiónak számított, ezért Pilisvörösvár számos pályázati forráshoz nem fért hozzá.

„A TOP Plusz keretében összesen 61 város és Budapest kap pénzügyi támogatást fenntartható városfejlesztések megvalósítására. Pilisvörösvár számára a megyei önkormányzat összesen 3,5 Mrd Ft TOP Plusz forrást juttat. Az összegnek köszönhetően olyan fejlesztések valósulhatnak meg, amelyeknek célja a város hatékony működtetése, illetve a lakosság elégedettségének, életminőségének növelése. Mindezek valós problémára válaszolnak és megvalósításuk révén hozzájárulnak Pilisvörösvár és térsége fejlődéséhez” – írja dr. Vitályos Eszter.

A politikus megjegyezte, hogy Pilisvörösvár lakossága az elmúlt évtizedekben rendkívül gyorsan gyarapodott, de ezt a növekedést az infrastruktúra sok esetben nem tudta lekövetni, emiatt jelentős fejlesztésekre van szükség. A következő 7 évben szinte minden intézményt érinteni fognak az épületkorszerűsítések, energetikai felújítások, amelyek révén javul a szolgáltatások színvonala, csökkennek a fenntartási költségek.

„Már folyamatban van egy új, 4 csoportos bölcsőde építése és működő óvodák fejlesztése is, amelyek a kisgyermekes szülők életét könnyíti meg, segítve az édesanyák munkaerőpiacra történő visszatérését. De új járdák építése, burkolatlan utak aszfaltozása, új városi uszoda építése és egyéb, a szabadidő eltöltését célzó beruházások is megvalósulnak majd. Gratulálok a Pilisvörösváriaknak! Hajrá, Pilis-Dunakanyar! Hello, jövő!”- tette hozzá.

(Forrás és kép: dr. Vitályos Eszter közösségi oldala)

Megosztás.

A szerzőről

Hozzászólások lezárva.