Túl szűkös volt a lakókocsi, majdnem halálra késelte társát

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Túl szűkösnek bizonyult egy lakókocsi a vádlottnak és a sértettnek. Mivel a terhelt nem tolerálta a rendetlenséget, idővel elmérgesedett köztük a viszony. Egy alkalommal a vádlott majdnem halálra késelte a sértettet, mivel az elmulasztotta a mosogatást. Különös visszaesőként elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a férfi ellen az ügyészég. 2022. március 16-án megtartott nyilvános és folytatólagos tárgyalásán a Budapest Környéki Törvényszék hirdetett ítéletet az ügyben.

Miután a vádlottat 2017. júniusában az életfogytig tartó fegyházbüntetéséből feltételesen szabadságra bocsátották, Dunakeszire, egy lakókocsiba költözött az élettársával.

2019-ben a terhelt megismerkedett a sértettel, aki hajléktalan életmódot folytatott, ezért a vádlott felajánlotta neki, hogy költözzön be a lakókocsijába. Ezt követően a két férfi között egyre több konfliktus alakult ki, mivel a sértett nem dolgozott és gyakran hagyott maga körül rendetlenséget. Emiatt a vádlott többször bántalmazta őt.

2020. július 14-én a sértett ebédet főzött a lakókocsiban, amelyet a vádlott élettársával és egy másik férfival fogyasztott el. Nem sokkal később a vádlott ittas állapotban érkezett meg közéjük, majd dühösen felrótta a sértettnek, hogy nem mosogatott el és ismét rendetlenséget hagyott maga után. Mindeközben megrúgta a sértettet, majd magához vett egy kést, amellyel mellkason szúrta a férfit, végül pedig távozott a helyszínről.

Másnap a sértett sérülését a Magyar Vöröskereszt hajléktalan gondozó szociális munkása észlelete, aki értesítette a hatóságot, ezt követően pedig a férfit mentők szállították kórházba.

A terhelt cselekménye következtében a sértett közvetlen életveszélyes sérüléseket szenvedett, amely miatt a halál bekövetkezésének reális veszélye fennállt – ennek elmaradása kizárólag a véletlennek volt köszönhető.

2022. március 16-án megtartott tárgyalásán a bíróság – az ellene lefolytatott bizonyítási eljárást követően – a vádlottat emberölés bűntettének kísérletében mondta ki bűnösnek, ezért – mint többszörös visszaesőt – 16 év fegyházbüntetésre, és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte.

A tárgyaláson a vádlott nem nyilatkozott, tekintettel arra, hogy indokolás közben többszöri rendbontás miatt kétszer is kivezettette a bíróság. Utolsó kivezetésekor a törvényszék tájékoztatta a terheltet, hogy számára az ítélet rendelkező részét a BVI-n keresztül kézbesíti, jogorvoslati kérelmét 8 napon belül jelentheti be.

A döntés ellen az ügyész súlyosítás miatt nyújtott be jogorvoslatot, vádlott védője felmentésért jelentett be jogorvoslatot, így az ítélet nem jogerős.

Forrás: Budapest Környéki Törvényszék

Megosztás.

A szerzőről

Hozzászólások lezárva.