Szentendrei KSE: Korompay Levente kiemelkedő teljesítményt nyújtott februárban

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Korompay Levente kiemelkedő teljesítményt nyújtott februárban: a fiatal sportoló mindössze 4 teljesítményindex ponttal maradt el a hónap játékosától, Zahorán Bertoldtól. A Szentendrei KSE felnőtt gárdájának legfiatalabb játékosára bátran lehet számítani és arra törekszik, hogy az egyetem mellett is folytathassa majd a sportolói karrierjét.

Mióta kosárlabdázol?

– 6 éves koromban kezdtem kosarazni az Óbudai Kaszások csapatában, ahol 6 év után abbahagytam, majd 3 év kihagyás után kezdtem újra játszani, ekkor már az SZKSE színeiben. Ez a harmadik szezonom itt Szentendrén.

– Milyen pozícióban játszol?

– Többnyire 3-as, 4-es pozícióban, nagy szükség esetén centerként játszom. Utóbbihoz még erősödnöm kell és fejlesztenem kell a palánk alatti játékomat is, hogy ott is hatékony legyek.

– Mit tartasz az eddigi legnagyobb sportsikerednek?

– Legnagyobb sikeremnek a tavalyi Pest megyei bajnokságban elért győzelmünket gondolom. Büszke vagyok rá és azt gondolom, nagy szerepem volt benne.

– Nevezd meg, mi lehet a te erősséged!

– A felnőtt bajnokságban egyértelműen a gyorsaságom lehet az erősségem, de sok tapasztalatra van még szükségem, hogy ezt hatékonyan tudjam alkalmazni.

– Követve a teljesítményedet, elmondhatjuk, hogy november végétől a csapat meghatározó jatékosává váltál. Gondoltad-e ezt a szezon elején és mit jelent ez most számodra?

– A szezon előtt reméltem, hogy be fogok tudni illeszkedni a felnőtt csapatba, és azt mondhatom, hogy ez sikerült is. Nagyon örülök, hogy hétről-hétre megkapom a bizalmat és remélem ez nem is lesz hiába.

– Mindössze 4 teljesítmény index ponton múlt, hogy a csapat legfiatalabb tagjaként te legyél február hónap játékosa. Minek köszönhető ez a teljesítményed, és mit kell tenned ahhoz, hogy ezt a formát átmentsd az elkövetkező hónapokra is?

– Februárban nagyon sűrű volt a menetrend, minden héten volt meccsünk és a kieső fontos játékosaink perceiből egyre többet kaptam, ami először nem volt könnyű, de sokat dolgoztunk az elemeken az edzéseken és egyre komfortosabban éreztem magam a pályán. Örülök, hogy egy ilyen jó hónapon vagyok túl, minden nap próbálok fejlődni és rajta vagyok, hogy a következő hónapokban is hasonlóan teljesíthessek.

–  Miért szeretsz Szentendrén kosárlabdázni?

– Az első naptól kezdve az egész egyesület nagyon barátságos volt, a csapattársakkal mindig jól kijöttem, és ez mind megerősített abban, hogy jó helyen vagyok.

– Jelent-e plusz motivációt számodra, ha időnként elismerik a munkádat?

– Természetesen plusz motivációt ad minden egyes elismerés, ezek segítenek a nehezebb napokon, amikor nem megy jól a játék. Fiatal játékosként sokat jelent minden egyes jó szó a tapasztaltabb csapattársaktól illetve az edzőtől.

– Milyen célokat tűztél ki magad elé a jövőre nézve?

– Az elsődleges célom az, hogy megtaláljam a megfelelő helyét a kosárnak az életemben, és jövőre az egyetem mellett is folytatni tudjam hasonló motivációval és lelkesedéssel. Nem szeretném, hogy az új életforma rossz kihatással legyen a kosarazásra.

(Képek: Szentendrei KSE)

Megosztás.

A szerzőről

Hozzászólások lezárva.